“Aileler dağılmasın çocuklar ağlamasın”

19 Temmuz 2013 14:48

SDÜ Yaşam Boyu eğitim Merkezi (YBEM), Türkiye’de ilk olarak geçtiğimiz yıl başlattığı Aile Danışmanlığı Eğitimi’ne bu yıl da devam edecek. YBEM Müdür Yardımcısı Orhan Er, Türkiye’de boşanma oranlarının gün geçtikçe arttığını belirterek “İyi toplumlar iyi aileden, iyi aileler iyi bireylerden oluşur. Bu felsefe doğrultusunda bireyleri eğitmek gerekmektedir” dedi.

Aile Danışmanlığı Eğitimi’ni Türkiye genelinde ilk başlatan üniversitelerden biri olduklarını belirten YBEM Müdür Yardımcısı Orhan Er, bununla ilgili birer çalıştay kitapçıkları hazırladıklarını ve 81 ilde bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri’ne gönderdiklerini söyledi. Açtıkları Aile Danışmanlığı Kursu ile Isparta ve çevresine hitap ettiklerini bildiren Er, bu sezon aile danışmanlığı eğitiminde 1000 kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

TÜRKİYE GENELİNDEN KAYITLAR ALDIK

Birinci Aile Danışmanlığı Eğitiminde uzaktan eğitim ile tüm Türkiye’den kayıtlar aldıklarını söyleyen Er, “Uzaktan eğitimi, ekstra – yüz yüze eğitimler ve seminerlerle genişlettik. Şimdi ise ikinci Aile Danışmalığı Eğitimini örgün olarak Isparta’da yapacağız. Yoğun işleri dolayısıyla dersleri kaçıran öğrencilerimize online olarak katılamadığı derslerin telafisini sunacağız” dedi.

ISPARTA HALKINDAN YOĞUN TALEP VAR

YBEM adı altında insanlara sundukları her kursa Isparta halkından rekor başvuru geldiğini ileten Er, “Isparta halkının da Aile Danışmalığı Eğitim seminerlerinden ücretsiz istifade etmelerini sağladık. Uzman Pedagog Adem Güneş ve Dr. Senai Demirci’nin katılımlarıyla halka açık seminerleri düzenledik. Bu yıl 9 Eylül tarihinde başlayacak olan ikinci Aile Danışmanlığı Kursu’na çevre ilerden ve tüm Türkiye’den katılımları bekliyoruz” şeklinde konuştu.

AİLE DANIŞMANLIĞI NEDİR?

Aile Danışmanlığı aile denilen yapıyı oluşturan kişilerin birbirleriyle olan ilişkileri yaşadıkları sorunlar, sorun çözme, evlilik, ayrılık ve boşanma sırasında, çocuklarla ve aile ile ilgili kişisel veya kişiler arasındaki sorunların üstesinden daha rahat bir şekilde gelmelerine yardımcı olmaktadır. Aile danışmanlığı, siz ve eşiniz arasındaki veya ailedeki diğer bir kişi ile olan sorunlar, yeni yaşam düzenlemeleri ve çocukların bakımı ve mali düzenlemeler konusundaki danışmanlık hizmetidir.

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...