İlk gün 3 bin 750 öğrenci SDÜ’ye kayıt yaptırdı

4 Eylül 2012 18:43

Süleyman Demirel Üniversitesi 2012- 2013 Eğitim Öğretim yılı yeni öğrenci kayıtları başladı. Kayıtlar başlar başlamaz Üniversiteye akın eden  öğrencilerden ilk gün 3 bin 750’sinin kaydı tamamlandı.

Kayıtlarla ilgili işleyişin aksamaması için Rektörlükçe yapılan hazırlıklar çerçevesinde, Batı Yerleşkesinde yurtların tanıtım stantları kuruldu. Kayıtlar esnasında yığılma yaşanmasını önlemek için de her fakülte ve MYO, kayıtlarını öğle tatili vermeksizin kendi binasında gerçekleştiriyor. Kampüs içerisinde yurtların kendini tanıtabilmesi için özel stantlar kuruldu, kayıt harçlarının yatırılabilmesi için ilgili bankalar tarafından ödeme noktaları oluşturuldu. Ayrıca kayıtlar esnasında yığılma yaşanmasını önlemek için de bir dizi önlem alındı. Her fakülte ve Meslek Yüksek Okulu kendi okulunda kayıt yaptırıyor.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ilk etapta 15.092 kişi SDÜ’ye yerleşmeye hak kazandığını, ilk gün ise ön lisansta bin 589, lisansta 2 bin 161 öğrenci şeklinde dağılım göstererek toplamda 3.750 öğrenci SDÜ’lü olduğunu açıklayarak, kayıtların 7 Eylül Cuma günü sona ereceğini hatırlattı. 

Bu haber 1014 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...