Bulut Namazla Diriliş’i anlattı

18 Temmuz 2013 15:18

Isparta Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getiriler Ramazan Çadırı özel eğlence programı 8 gününü konferansa ayırdı. Ahmet Bulut “Namazla Diriliş” adlı konferansında namazın ruhun gıdası olduğunu ifade etti.

Gökçay Mesirelik alanında yapılan bu program öncesi her zaman olduğu gibi önce çocuklar için sahne dendi. Çocuklar için düzenlenen perde oyununda Hacivat ve karagöz kavgaları çocukları sevindirdi. Ayrıca çocuklar arası yapılan yarışmalar programa ayrı bir renk katıyor.

Ahmet Bulut, istatistiklere göre %90’ı Müslüman olan Türkiye’de %30 civarında namaz kılanın olduğunu belirterek, insanların namaz kılmayı arzu ettiğini ancak hep ötelediğine dikkat çekti. Yolda gezdiği ve tanıştığı insanlarla yaptığı konuşmalarında çok yoğun bir çalışma hayatım var, işlerim yoluna girsin öyle, yada bir memur olayım ondan sonra namaz kılmaya başlarım diyerek namaz kılmayı arzu ettiklerini ancak hep ötelendiğini söyledi.

İnsan vücudunun su, yemek gibi gıdaya ihtiyacı vardır. Hiçbir insan oğlu artık yoruldum bundan sonra su içmeyeceğim, yemek yemeyeceğim diye bir serzenişi görülmemiştir. Ama ruhun gıdası olan namazın hiç bitmediğini bu yüzden de ötelemektedir. Vücudumuz için gerekli gıdayı alırken ruhun gıdasını hep ihmal ederiz. Ancak şunu hep unuturuz ahrette de ilk karşımıza gelecek soru namaz. Çok kısa bir hayat süreceğimizi bildiğimiz bu dünyada kariyer yapmak, işlerimizi büyütmek için hep ötelediğimiz namaz var. Ancak bir nefes kadar yakın olan ölümü hatırlayarak mutlaka namazlarımızı kılmamız gerekir” dedi.

Bu haber 749 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...