Hastalar tehlikede!

17 Temmuz 2013 15:11

Uzman Biyolog Belkıs Muca, Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin üst tarafında bulunan ve yaklaşık 1 yıldır faaliyet gösteren mermer ocağı için oldukça tehlikeli iddialar ortaya attı.

Mermer ocağının hastaneye çok yakın olmasının hastanedeki hastalar için büyük bir tehlike oluşturduğunu ileri süren Uzman Biyolog Belkıs Muca, özellikle Onkoloji hastaları için durumun daha vahim olacağını iddia etti. Muca, mermer ocaklarının kontrol altına alınmasını istiyor.

MERMER OCAĞI KAPATILMALI

Muca, kampanya için görüşlerine şu şekilde yer verdi: “Ben bir Biyolog’um. Benim için doğa ve canlı önemli. Mermer ocakları kuruldukları her yerde canlı yaşamını tehlikeye atıyor. Bazı türlerin neslinin tükenmesine sebep oluyor. Ekolojik dengenin bozulması demek insan hayatının da yarın tehlikeye girmesi demek. Kaldı ki Isparta'da kurulan mermer ocaklarından belki de en tehlikelisi SDÜ Araştırma Hastanesinin arkasına kurulan mermer ocağıdır. Bu mermer ocağı yüzünden ayda bir temizlenen havalandırma filtreleri her hafta ve daha sonra iki güne bir temizlenmek zorunda kalacak şekilde kullanım olanakları kısıtlanmaktadır. Özellikle onkoloji hastalarını daha da tehlikeye sokan bu mermer ocakları kapatılmalı ve açıldığı alan doğaya yeniden kazandırılarak bırakılmalıdır.”

BU RAPORLAR KİME İMZALATILIYOR?

Muca, konuyla ilgili birçok yere başvurduğunu ancak sonuç alamadığını bildirdi. Mermer ocaklarına ÇED raporu verenlerin denetlenmesi gerektiğini vurgulayan Muca, “Bölgede çalışan bizlere bu tip alanlara ilişkin herhangi bir rapor önerisi gelmiyor. Bu raporlar kime yazdırılıyor? Kime imzalatılıyor?” diye sordu.

YAKINDA YAZILI KANYON DİYE BİR YER KALMAYACAK

Bugünlerde mermer ocağında iş makinelerini göremediğini dile getiren Muca, “Şimdi arka tarafta çalıştıkları söyleniyor ancak oraya gitmedim. Isparta konuya müdahalede çok geç kaldı. Sütçüler tarandı, Eğirdir yolu üzerini bitirdiler Yakında Yazılı Kanyon diye bir yer kalmayacak” dedi.

 

 

Bu haber 1259 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...