Market sahipleri et ve et ürünleri tebliği hakkında bilgilendirildi

16 Temmuz 2013 15:25

Et ve etürünleri perakendecilerine yönelik olarak, Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda Genel Hijyen Yönetmeliği ve Et ve Etürünleri Tebliği konularında eğitim toplantısı düzenlendi.

Toplantıya; Gıda ve Yem Şube Müdürü Oğuzhan Tanyeri, Gıda Yem Şube Müdürlüğü personeli, ITSO ya kayıtlı işletme sahipleri ve çalışanları katıldı.

Gıda Yem Şube Müdürü Oğuzhan Tanyeri açılış konuşmasında; Gıda işletmecilerinin gıda üretim-işleme-dağıtım ve satış aşamalarında gıda güvenilirliğinden sorumlu oldukları ve gıdada izlenebilirlik kayıtlarına önem vermeleri gerektiği, gıda işletmelerinin faaliyete başlamadan önce "Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay işlemlerine Dair Yönetmelik" hükümleri gereği Müdürlüğümüze kayıt ve onay işlemlerini yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Açılış konuşmasının ardından İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Orhan Bilgin tarafından; "Perakende işletmelerde çiğ et, kıyma, hazırlanmış et karışımları ve etürünlerinin" ürün özellikleri, üretimde hijyen koşulları, etiketleme kuralları ve izlenebilirlik kayıtları hakkında bilgilendirme yapıldı.

 

 

 

 

Bu haber 678 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...