“Bakkallarımızı öldürmeyelim”

16 Temmuz 2013 15:20

Isparta Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Günaydın’ı makamında ziyaret etti. Esnafların istek ve şikâyetleri ile ilgili olarak yapılan karşılıklı görüşmeden bakkalların yaşatılması amacıyla ortak kampanya düzenlenmesi çıktı. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın gündeme getirdiği kampanya ile mahalle bakkallarının yaşatılması, ‘Bakkal Amcana Güven’, ‘Bakkalına Sahip Çık’ gibi sloganlarla gerçekleştirilerek, halktan destek istenecek.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın makamında gerçekleşen görüşmede, Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, bakkallar olarak sokak aralarına kadar giren AVM’lerden dolayı büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, 80’in üzerinde AVM bulunduğunu dile getirdi. Esnafın büyük AVM’ler karşısında artık dayanamaz hale geldiğini ve kiralarını dahi ödeyemez durumda olduklarından bahseden Bapbacı, belediyeden de işyeri kiraları ile ruhsatlar konusunda yardım beklediklerini dile getirdi. Bakkalların, AVM’lerden pahalı olmadığı vurgulanan görüşmede, bakkalların vatandaşa veresiye dahi mal verebildiği, ama büyük marketlerin bunu yapmadığı konuları üzerinde duruldu. Bapbacı, “Sizlerin altyapı, asfalt başta olmak üzere çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Çalışmalarınızdan dolayı da ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

Belediye ve oda olarak ‘Bakkal Amcana Güven’, ‘Bakkalına Sahip Çık’ benzeri sloganlarla billboardlarda reklamlarla bakkallara sahip çıkılması yönünde kampanya yapılması çağrısında bulunan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bakkalımıza sahip çıkalım. Bakkalımız bizim ayağımıza kadar hizmet veriyor. Yukarıdan salladığımız sepete ekmeğimizi koyuyor. Bakkallarımız sadece satış yapmıyor, onların ayrıca fahri olarak yaptığı çok işleri var. Bakkallarımızı öldürmeyelim. Desteklemek için elimizden gelen yardımı yapmaya hazırım. Bakkallarımızdan da işyerlerinde küçük küçük tadilatlar yapmalarını bekliyorum. Kendilerini yenilesinler. Halkımız artık, bekçi amcasını, bakkal amcasını özlüyor” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Bu haber 596 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...