Sav beldesinde çiftçilere Trafik broşürleri dağıtıldı

15 Temmuz 2013 15:59

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, sürücülerin eğitimi ve bilinçlendirilmesi amacıyla İlimiz Sav Beldesinde çiftçilikle uğraşan vatandaşlara Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanmış olan trafik kuralları ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili broşür dağıtıldı.

Konu ile ilgili olarak; “Karayollarında trafik düzenini tesis ederek, insanlarımızın güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek ve uygulamak, sürücüleri trafik kuralları ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek Emniyet Müdürlüğümüzün öncelikli görevleri arasındadır. Her yıl binlerce insanımızın hayatını kaybettiği, yüz binin üzerinde insanımızın yaralanıp, bunlardan birçoğunun sakat kaldığı trafik kazaları ve sonuçlarının azaltılmasında, günlük rutin çalışmalar yerine etkili yöntem ve eylemlerin ivedilikle hayata geçirilmesi ertelenemez önceliklerimiz arasındadır.

Bu amaçla Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen sürücülerin eğitimi ve bilinçlendirilmesi amacıyla İlimiz Sav Beldesinde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımıza Emniyet Genel Müdürlüğünce hazırlanmış olan trafik kurallan ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili broşürler dağıtılmış olup aynca yine trafik kurallan ve dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili bilgilendirme afişleri burada bulunan işyerlerinin camlarına ve panolara asılarak bilgilendirme ve eğitim çalışmalan yapılmıştır.

Vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmeleri ve kural ihlali yapmamaları halinde meydana gelen kazalarda azalma olacağına inanarak kazasız günler dileriz.

Trafik kazalarının; ceza ve korkuyla önlenemeyeceğini, ancak eğitim, bilinçlenme ve yol kullanıcılarının birbirlerine olan saygısıyla önleneceğini unutmayınız!” açıklaması yapıldı,

 

Bu haber 618 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...