DSİ Bölge Müdürü Murat Acu, Başkan Günaydın’a tepki gösterdi

12 Temmuz 2013 17:37

2013 yılının ilk 6 ayını ele alan ve kurumları ilgilendiren İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda dün ilginç bir gelişme yaşandı. DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın Darıderesi 2 Göletiyle alakalı kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğini ileri sürerek ‘’Aslında Sayın başkan bizimle görüşerek, sorarak, yazışmayla bilgi alsa bir sorun yaşanmayacak. Ben buna üzülüyorum esasında. Daha benim ziyaretime gelmedi’’dedi.

İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda DSİ 18. Bölge Müdürü Murat Acu, yeni yıl yatırımlarını anlattı. Ancak sözüne ilk olarak kırgınlığını ve üzgünlüğünü dile getirerek başlayan Acu, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı eleştirdi.

ISPARTA’NIN KALİTELİ; YETERLİ

VE UCUZ SUYA İHTİYACI VAR

Isparta’nın içme suyu konusunun sürekli gündeme geldiğini belirten Acu, ‘’Ispartamızın öncelikle kaliteli suya ihtiyacı var. Yeterli ve ekonomik olması da gerekir. Böyle bakıldığında İller Bankası verilerine göre 11 milyon m3 su Isparta için yeterli. Ancak kayıp, kaçak oranları burada gündeme giriyor. Isparta’nın şuanda 20 milyon m3 suya ihtiyacı var. Bu noktada biz ne yapmışız, Darıderesi Göleti’ni yapmışız. Daha önce suyu Eğirdir Göleti’nden almakta iken, 2 pompajdan tek pompaja düşürmüşüz. Orada 4 milyon m3’e yakın su depolamışız. 2012 yılında 20 milyon m3 su vermişiz Isparta’ya. 6 milyon m3 Eğirdir’den gelmiş, 5 milyon m3’de Andık Deresi’nden gelmiş’’ dedi.

DARIDERESİ 2 EKİM AYINDA BİTİYOR

Asıl önemli olan projenin Darıderesi 2 olduğuna dikkat çeken Acu, ‘’Bu projede herhangi bir aksama söz konusu değil. Bakanımızın da Darıderesi 2 projesi için takibi ve talimatı var. Burayla alakalı Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın ‘ben boru döşerim’ ifadesi var. Boru döşeme işlemi sadece kaynak sularında geçerli. Ben yüzey sularını depolamak zorundayım. Darıderesi 1’le birlikte toplam 8 milyon m3 su depolamaya ulaşacağım. Barajlarda bir bölüm var. O bölüme gelen su boşa gider. Biz bu boşa giden suyun önüne geçmek istiyoruz. Onun için yukarıya projeler düşünüyoruz. Aslında Sayın başkan bizimle görüşerek, sorarak, yazışmayla bilgi alsa bir sorun yaşanmayacak. Ben buna üzülüyorum esasında. Daha benim ziyaretime gelmedi. Buna cevabımız var. Projemizin bitiş tarihi Ekim ayı. Yalnız bunun bir kısmı Gölcük Tabiat Parkı’nın içinde kalıyor. Orada Sayın bakanımız talimat verdi. Revize çalışmaları başladı ve sıkı bir şekilde takip ediliyor’’ diye konuştu.

ISPARTALI KALİTELİ SU İÇECEK

Öte yandan Acu, Isparta’nın bu göletlerle kendi suyunu kendi karşılayabileceğini bildirerek, ‘’Darıderesi 1 Göleti ile 3 milyon65 m3, Darıderesi 2 Göleti ile de 7 milyon 900 bin m3 su sağlayacağız. Toplam 10 milyon 240 bin m3 suyu Isparta’ya vereceğiz. Bu ne anlama geliyor, İller Bankası verilerine göre tamamını Isparta’ya vermiş olacağız. Ve bu sayede tamamen ekonomik kazanç sağlayacağız. En önemlisi de Ispartalının kaliteli su içmesini sağlayacağız. Siz yüzey suyu borulara alabilirsiniz ama kurak zamanda boruya alamazsınız. Mutlaka depolama yapmak zorundasınız. Sayın Bakanımız ve genel müdürümüz bu projeyi takip ediyor’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 1689 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...