Ramazan çadırı Ayvallı’yı konuk etti

12 Temmuz 2013 17:28

Isparta Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl Gökçay Mesirelik alanında Geleneksel Ramazan Ayı Çadır Programının ikinci günü konuğu Prof. Dr. Ramazan Ayvallı oldu. Ayvallı İslamda kardeşlik, sevgi ve hoşgörü konusunda bir saatlik bir sohbet programı düzenledi. Prof Dr. Ramazan Ayvallı’nın sohbet programına Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’da katıldı.

Geleneksel hale gelen Özel Ramazan Eğlence Programının ikinci günü yine renkli gösteriler ile devam etti. Program önce perdesini çocuklar için açtı. Karagöz Hacivat tiplemesi ile yapılan gölge oyun, aşuk ile maşuk gösterileri çocukların gönlünde ayrı bir yer tuttu. Ateşle yapılan dans gösterisi ise herkesi büyüledi. Yine çocuklar için ayrılan bölümde sahne çocuklarla doldu. Çocuklar hep birlikte 571 ilahisini söyledi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Ramazan Ayvallı yaptığı konuşmasında ise Peygamberimizin hayatından kesitler sunarak öfkenin zararı, sevgi, hoşgörünün önemi hakkında bilgi verdi. Peygamberimizin hayatından bahsederken, peygamberimizin öfkesini denetlemek için kendi kölelerinin bile onu nasıl sınavdan geçirdiğinden bahsetti. Ayrıca Ayvallı Peygamberimizin Hz Ali’yi ne denli sevdiği bir kıssayı anlatırken, ona sorduğu bir soruyu hatırlattı. Soruyu şöyle anlatan Ayvallı, “peygamberimiz birgün bir sohbet esnasında iyilikten bahsederken, Hz. Ali kapıda belirmiştir. Peygamberimiz Hz. Ali’ye sana birisi kötülük etse sen ne yaparsın diye sormuş? Hz. Ali ise iyilik yaparım diye cevap vermiş. Peygamberimiz bu soruyu bir kaç kez daha tekrarlamış ancak Hz. Ali her seferinde iyilik yapacağından bahsetmiş. Sonunda Hz. Ali Peygamberimize dönerek ey Allah’ın resulü bana ne kadar kötülük etseler ben yine iyilik yaparım cevabı Peygamberimizi çok mutlu etmiştir” ifadesinde bulundu.

Ayvallı bir saatlik konuşmasında iyilik, hoşgörü ve affedici olmanın fazileti hakkında programa katılan vatandaşlarla sohbet etti.

Prof. Dr. Ramazan Ayvallı Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret ederek kısa bir görüşmede bulundu. Günaydın Ayvallı’ya hediye takdiminde bulundu. Ayvalı bu makamların millete hizmet makamı olduğunu söyleyerek, “gecenizi gündüzünü hizmete ayırıyorsunuz. Allah herkese bu şuuru nasip etsin” dedi.

 

 

 

Bu haber 679 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...