İlk büyük proje Gül Vadisi

11 Temmuz 2013 16:22

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tuncay Engin, neden Gül Vadisi projesinde ısrarcı olduklarını açıkladı. Engin, Isparta’nın kendi markasının oluşturmak zorunda olduğunu belirterek, “Her 3 yılda bir büyük güdümlü proje yapacağız. İlk Gül Vadisi. Isparta’nın marka değerlerini artırmak zorundayız” dedi.

BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, gül ve gül ürünlerine ilişkin marka vurgusu yaptı. bu anlamda Gül Vadisi Projesi için 2 yıldır uğraştıklarını belirten Engin, “Güle ilişkin her şey bu vadide olacak. Bu yapı Isparta’nın sembolü olabilecek. 2 yıldır üzerinde çalışıyorduk. 6 ay önce Kalkınma Bakanlığı onayladı ve kabul etti. Uzun müzakereler oldu. Tam iş bitti derken Belediye Meclisinde çekimserlik oldu. Biz ve rektörümüze durumu anlattık. Marka proje olduğunu dile getirdik. Meclis üyesi arkadaşlarımız kaygıları bize anlattılar. Isparta esnafının ekmek yemeyeceği gibi bir algı oluştu. Bunun öyle olmadığını ifade ettik. Mecliste sunumlar yaptık. Bilgilendirmeler yaptık. İkna oldular. Bu projenin büyük ekonomik faaliyet gütmemesi şartıyla kabul ettiler. Gül Vadisi’nde güle ilişkin her şey olacak. Marka değeri katacak” dedi.

HER 3 YILDA BİR BÜYÜK GÜDÜMLÜ PROJE YAPACAĞIZ

Öte yandan her 3 yılda bir büyük güdümlü proje yapacaklarını açıklayan Engin, “Isparta’nın marka değerlerini artırmak zorundayız. Rutin işleyişten çıkılmalı. Gülün bütün her şeyini gül vadisinde görebileceksiniz. Peyzaj bahçelerinde 400 den fazla gül çeşidini canlı göreceğiz. Üniversitemizin her yerine gül dikelim. Gül Vadisine insanları getirelim, gülden haberi olmayanlara gül toplatalım dedik. Gül Vadisi’nin içinde 8 bin metrekarelik bir kapalı alan yapıp 12 ay burası açık olsun ve insanlarımız burada gül bulabilsin, gül kulemiz olsun. Gül seyir tepeleri, gül müzesi, gül-kür merkezi, Ar-Ge merkezi oluşturalım. Bunun yanı sıra bir kozmetik kümelenme merkezi yapalım burada gül ile ilgili kozmetik ürünlerinin tüm analizini yapalım istiyoruz. Başka yere gitmesine engel olalım, geniş kapsamlı laboratuvar kuralım. Gül Vadisi’nin sermayesi 10 milyon lira ve 10 milyon liranın 8 milyon lirasını BAKA, karşılayacak. Biz sadece üniversitemiz ve şehrimizin kazanmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...