“İftar yemekleri karın doyurma yemekleri değildir”

11 Temmuz 2013 16:21

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte gündeme ilişkin bazı konular hakkında uyarılarda bulundu. Özellikle iftar yemeklerinde yapılan hatalara dikkat çeken Avcı, “İftar yemeklerinde gösteriş yapmak çok yanlış. Ayrıca iftar yemekleri karın doyurma değildir. Mutlaka ama mutlaka sofrada ihtiyaç sahibi, fakir bulunmalı” dedi.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, mübarek Ramazan ayının başlamasıyla birlikte insanların düştüğü bazı hatalar üzerine uyarılarda bulundu.

ASIL KAHRAMAN ÖFKESİNİ YENENDİR

Ramazan ayı dolayısıyla insanların aç, susuz, nefsine hakim bir şekilde uzun saatler kaldığından dolayı öfkenin ve sinirlerin oldukça gerildiğini belirten Avcı, “Kahramanlık bu öfkesini harekete geçirerek karşıdakine zarar vermek değildir. Asıl kahraman öfkesini yenendir” dedi.

İNSANLARI BULUNDUKLARI ORTAMA AYAK UYDURUYOR

Öte yandan Isparta’da insanların genel itibariyle bulundukları ortama ayak uydurduklarını ve Ramazan ayını bu şekilde geçirdiklerine değinen Avcı, “Isparta’da ramazan ortama göre değişiyor. İnsanlar içinde bulundukları ortama göre hareket ediyor ve çevresinden etkileniyor. O yüzden genel itibariyle Ramazan ayının Isparta’da nasıl geçtiği yönünde bir değerlendirme yapamıyorum” diye konuştu.

CÖMERT İNSANLAR OLUN

Son olarak en çok yapılan hatalardan biri olan iftar yemeklerinde gösterişten uzak durulmaıs gerektiğini ifade eden Müftü Avcı, şöyle devam etti; “İftar yemeklerinde gösteriş yapmak çok yanlış. Ayrıca iftar yemekleri karın doyurma değildir. Mutlaka ama mutlaka sofrada ihtiyaç sahibi, fakir bulunmalı. Gösterişten uzak olunmalı. Yoksa benim durumum var senin durumun var mükellef bir sofra hazırlayıp beni davet etmen Ramazan ayında bir anlam ifade etmiyor. Ya da verilen davetler. Örneğin basında görüyoruz; Meslek örgütü ya da kurum personeline iftar yemeği düzenliyor. Böyle bir yemek düzenleniyorsa, öncelikle gösterişten uzak olunmalı ve sofrada fakirlerin bulunması gerekir. Ramazan ayının amacı da aslında budur. Zenginle-fakir arasında gönül köprüsü kurmaktır. Şunu da belirtmek isterim ki cömert insana Allah’a yakın, cimri insan Allah’tan uzak, cehenneme yakındır. İnsanlarımıza tavsiyemiz cömert olmalarıdır.”

 

Bu haber 1055 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...