Avrupa 1’incisi olduk

11 Temmuz 2013 16:13

Hayatboyu Öğrenme (LLP) Comenius Programı'nın 2013 yılı teklif çağrısı dönemi ortaklık projeleri başvuru sonuçları açıklandı. Isparta Avrupa’da ilk sırada yer aldı.

Türk Ulusal Ajans tarafından yapılan değerlendirmede Comenius Programının 2013 yılı bütçesi kapsamında 537 projeye yaklaşık 12,3 milyon Euro hibe desteği sağlanacak. Okul eğitimine sağlanacak söz konusu yardımla Isparta, Avrupa birincisi oldu.

15 BİN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİYE

 Avrupa YOLU Okul öncesi eğitimden ortaöğretime, İl Milli Eğitim Müdürlüklerinden özel eğitim kurumlarına kadar çok geniş bir yelpazedeki okullara ve eğitim kurumlarına sağlanan bu hibe destekleri ile 15 bin öğretmen ve öğrenciye, farklı Avrupa ülkelerindeki paydaşlarıyla ortak ilgi alanındaki konularda birlikte çalışma fırsatı sağlanmış olacak. Türk Ulusal Ajansı'nın destek verdiği alanlardan biri olan okul eğitimi alanına bu sene de yoğun ilgi gösterildi ve toplam bin 830 başvuru alındı. Başvuru sayısının yüksekliğine paralel olarak proje konuları da çeşitlilik gösterdi. Bu çerçevede, kültürel etkileşim, yabancı dil öğrenimi, çevre duyarlılığı, tarihi ve kültürel mirasların korunması, kişisel ve sosyal becerilerin geliştirilmesi, ekip çalışmasının ve işbirliğinin etkinleştirilmesi, bilgi iletişim teknolojilerinin kullanılması, eğitim ve öğretim metotlarına ilişkin deneyimlerin paylaşılması ve yeni uygulamaların geliştirilmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, ders dışı aktivitelerin ve fiziksel hareketin özendirilmesi gibi çok çeşitli konu başlıklarında Türk eğitim personelinin ve öğrencilerin Avrupa ülkelerinden farklı okul ve eğitim kurumlarıyla bir araya gelmeleri ve iyi uygulama örneklerini paylaşmaları sağlanacak.

ISPARTA İLK SIRADA

Kişi başına düşen hibe miktarı bakımından ise Yalova, Nevşehir, Aydın, Kırşehir ve Isparta ilk sıralarda yer aldı.

 

 

Bu haber 599 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...