“Isparta beni imtihan etti”

10 Temmuz 2013 18:49

Vali Memduh Oğuz, son dönemde hakkında çıkan iddialar üzerine açıklamada bulundu. Özellikle siyasete atılıp atılmayacağı merak konusu olan Oğuz, “Ben 25 yıldır Vali unvanı taşıyorum. Benim gibi bir insana bu kadar görevden sonra 'belediye başkanı olmak istiyorum' demek yakışmaz. Ben Isparta'yı seviyorum. 'Isparta'da göreve hazırım' sözünü bana kimse geri aldıramaz” dedi.

Vali Memduh Oğuz, uzun bir aradan sonra kamuoyunu merakla beklediği sorulara cevap verdi. Siyasete atılıp atılmayacağından 25 yıllık memurluk hayatına, Isparta’nın genel yapısından ilimizde kalıp kalmayacağına kadar açıklamada bulunan Vali Oğuz’un ilk söylemi “Meslek hayatını noktalamış birinin isteği takdir edilmektir” oldu.

“BEN ŞU GÖREVE TALİBİM, BENİ BU

GÖREVE GETİRİN' DEMEK BANA YAKIŞMAZ”

Siyasete atılıp atılmayacağı yönünde ortaya atılan iddialar üzerine konuşan Vali Oğuz, şöyle başladı; “Benim bu yaklaşımım farklı yaklaşım olduğu için önce 'acaba nedir burada bir maksat mı var' diye iyi niyetle maksat arandı. Sonrada kendileri belediye başkanı olmayı düşünen insanlar 'ileride rakip olarak çıkarsa' diye yıpratma çalışmasına girdiler. Bu iyi niyetli değildi. Ben 25 yıldır Vali ünvanı taşıyorum. Türkiye'nin 5 vilayetinde Valilik yaptım. Benim gibi bir insana bu kadar görevden sonra 'belediye başkanı olmak istiyorum' demek yakışmaz. Bunu her zaman söyledim. 'Ben şu göreve talibim, beni bu göreve getirin' demek bana yakışmaz. Ama Isparta'yı sevmek konusunda Isparta'yı sevmeme sözünü kimse bana söyletemez. Ben Isparta'yı seviyorum. 'Isparta'da göreve hazırım' sözünü bana kimse geri aldıramaz. Çok değerli bir belediye başkan adayı bulunur 'Memduh Oğuz tecrübenle, bilginle danışman olarak yardımcı ol' denir, başımın üstünde, hay hay... Ben bunu daha önce Eminönü Belediyesi'nde yaptım. Ben Isparta'nın emin ve ehil ellerde olmasını arzu ederim.

HANGİ PARTİ OLURSA OLSUN ISPARTA’YA HİZMET ETMEYE HAZIRIM

Varsa güzel insan, siyasi parti ayrımı da yapmadan. Hangi siyasi parti olursa olsun, seçim yapıldı falan kişi belediye başkanı oldu diyelim 'Vali Memduh Oğuz gel bakalım, ücret istemeden, oda istemeden, makam istemeden bize yardımcı ol' başüstüne. 'Ben Isparta'nın emrindeyim' dememim olumsuz tarafı var mı? Isparta halkı bana yakışmayacak bir tavrı benden görmeyecekler. Ama lütfen şunu da takdir etsinler. Bu kadar sene devlet terbiyesi almış, devletin ekmeğini yemiş bir insana 'sana şu vazifeyi veriyoruz, bunu yapacaksın' dedikleri zaman vazifeden kaçması da ne etik anlayışa, ne edebe, ne ahlaka uyar. Sağlımız yerinde olduğu müddetçe, ayakta durabildiğimiz müddetçe milletimiz ve devletimiz bize ne görev verirse, şu an telefon çalsa 'hadi Güney Afrika'ya, Mozambik'de şu görevi veriyoruz, hadi oraya git' derse çocukları, torunlarımı düşünmeden, arkama dönüp bakmadan gitmezsem Cenabı Allah verdiği tüm nimetlerin tamamını geri alsın. Bizim hizmet anlayışımız budur. Bizim bakışımız şudur. Siz bana Isparta Belediye başkanlığını verseniz, manevi olarak ne katacaksınız. Ama 'sana şu görev düşüyor' başüstüne. Eğer bu görevi benden daha iyi yapanlar var olduğunu görürsem ben zaten hiç oralarda bulunmam. Ama pozisyon var ki, siz olmazsanız sizden daha iyi yapacak yok. Yani siz deniz kenarında yürüyorsunuz. Birisi suda 'kurtar beni' diye bağırıyor. 2 cankurtaran var, suya atlıyor. Siz suya atlar mısınız? Ama kimse yok. Çocuk da orada bağırıyor. İnsansanız girer, çocuğu kurtarırsınız. Isparta bizim aziz, mübarek, mukaddes çocuğumuz. Hangi pozisyon olursa olsun ben Isparta'ya hizmete hazırım.”

‘8 AY KALACAK'

DEMİŞLERDİR

Öte yandan Isparta’da göreve ilk başladığı gün “Isparta’ya yazık oldu!” gibi söylemlerin dolaşmaya başladığını bildiren Vali Oğuz, “Ben bu vilayete geldiğimde 'Isparta'ya yazık oldu 8 aylığına geldi' dediler. 3 senedir buradayım. O olmadı. Biz gelecekle ilgili tahminde bulunamayız. Biz devlet memuruyuz. Devletimiz bize 'git' dedi. Birisi bana 'Memduh Oğuz Isparta Valiliği istedi' desin, meslek hayatımın 40 senesinin aldığımı iade ederim. Bana Isparta Valiliği verildi. 'Bana bir valilik verin' diye de kimseye söylemedim. Veyahutta 'yarabbi bana valilik lütfen' demedim. Ben 5 vilayette valilik yaptım, sadece Kocaeli'ne giderken haberim vardı. Devletimiz bana 'yarın ayrılacaksın' derse, ayrılım. 'Hizmetin bu kadar' denildiğinde başüstüne” dedi.

BİR AĞABEY OLARAK

TECRÜBELERİMİ

PAYLAŞACAĞIM

Isparta’da bulunduğu süre zarfında Isparta’nın kendini imtihan ettiğini belirten Vali Oğuz, “Geldikten sonra vatandaşlarımızdan, köylümüzden, okuyan-yazandan yaptığımız hizmet bir ise bin karşılık gördük. Ben onların gösterdiği Hüsnü kabule, dostluk, güleryüze ezildim.  '2 sene, 3 yıl kal, hadi git' olmaz. Acaba bu Isparta'da biraz daha kalıp, bir birey olarak, bir ağabey olarak tecrübelerimizi paylaşacağımız, sohbet edeceğimiz bir ortam olamaz mı? Benim yolumu gözleyen kimse de yok. Öyleyse 'Isparta'ya bir birey olarak hizmet etsek daha uygun olmaz mı' diye düşündüm. Bugüne kadar Isparta beni imtihan etti. Isparta, vilayetini emanet etti. Ben bu 3 seneye yakın zamanda kimsenin kalbini kırmadım. Benimle birlikte 3 seneye yakın 2-3 odacı çalıştı. Birine yüksek sesle bir şey söylemedim. Etrafımızda beraber çalışan arkadaşlarımız var, bir tanesinin kalbini kırmadım. Onbinlerce kamu görevlisi var, bir tanesine onun izzeti nefsini kıracak bir şey söylemedim. Halkta birinin hakkını alıp, diğerini vermedim” şeklinde konuştu.

Bu haber 938 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...