“Oxford Kalite Sistemi” SDÜ’de

6 Temmuz 2013 11:09

Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu(YDYO) ile Oxford Üniversitesine bağlı Oxford University Press arasında “Oxford Quality (Oxford Kalite Sistemi)” anlaşması imzalandı.

SDÜ YDYO, farklı hizmetler içeren kalite programına Türkiye’den katılan ilk üniversitelerden birisi oldu. Bu anlaşma, okulumuzda uygulanan ve akreditasyon sürecinden de geçmiş olan Avrupa Ortak Dil Ölçütleri (CEFR) İngilizce Dil Pasaportu (ELP) uygulamalarının daha etkin sürdürülmesine büyük katkı sağlayacak.

YDYO Müdürü Doç. Dr. Ömer Şekerci yaptığı açıklamada anlaşma maddelerini şöyle sıraladı:

*Online sınav programları. Süleyman Demirel Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu, geçerliği ve güvenirliği Oxford Üniversitesi tarafından da onaylanan Oxford Test of English’in bölgedeki ilk sınav merkezi olacak.

 *Online ders uygulamaları. SDÜ, hem üniversitedeki yabancı dil programlarında hem de Sürekli Eğitimi Merkezi’nde kullanabilecek olan bu kaliteli dil öğrenim uygulamalarını dünyada kullanan ilk kurumlardan birisi olacak.

*Öğretmen eğitimi programları. Yabancı Diller Yüksek Okulu’ndaki okutmanlara yönelik bir seminer çalışması, Oxford Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi’nin geliştirdiği bir program kapsamında 2013- 2014 akademik yılı başında uygulanacak.

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...