“Yeni yatırımlar gelirse Davraz’ı kimse tutamaz”

5 Temmuz 2013 18:10

Davraz Kayak Merkezi tesislerinden sorumlu Ömer Tetik, yaz turizminin kış turizmini geçtiğini belirtti. Yazın özellikle futbol kulüplerinin ilk tercihleri arasında Davraz’ın yer aldığını ifade eden Tetik, “Yeni yatırımların gelmesi halinde Davraz kabuğunu kıracaktır. Ayrıca yeni dönemde öğrencilere yönelik yeni çalışmalar da olacak” dedi.

Akdeniz Bölgesi’nin parlayan yıldızı haline gelen Davraz Kayak Merkezi, kış turizminin yanında yaz turizmiyle de adından sıkça söz ettirmeye başladı. Özellikle futbol kulüplerinin kamp için tercih ettiği bir yer haline gelen Davraz, Isparta’nın gözbebeği konumunda.

1650 RAKIM EN UYGUN YÜKSEKLİK

Davraz Kayak Merkezi tesislerinden sorumlu Ömer Tetik, otelin kurulu olduğu alanın yani futbol kulüplerinin antrenmanlarını gerçekleştirdiği yüksekliğin tam 1650 olduğunu söyledi. Bu yüksekliğin kan dolaşımı için en uygun rakım olduğunu ifade eden Tetik, “Trabzonspor ekibi havanın mükemmel olduğunu belirtiyor. Rakım 1650 burada. 1650 üzerine çıkıldığı zaman oksijen yetersizliği oluyor, altına inildiği zaman da kan yenileme olmuyor. Yani buraya geliş bilinçli. Trabzon önceden geldi. Bir daha geliyor. Biz takip ediyoruz bunları” dedi.

YAZ TURİZMİ DE 4-5 AY SÜRÜYOR

Öte yandan Davraz’da yaz turizminin de kış turizmi gibi 4-5 ay sürdüğünü belirten Tetik, “Yaz turizminde daha avantajlı duruma düşüyoruz. Geçtiğimiz yıl yüzde 100 doluluk oranı vardı. Ancak yatırım eksikliği var. Şu an 4 sahamızı var bu 20 olsa onlarca takım buraya gelir ve gerisini siz düşünün. İyi yatırımlar yapılıyor. Her yıl bir yatırım geliyor buraya” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPILACAK

Diğer taraftan toplum refahının yükseldiğini ve artık reklam yapmaya gerek kalmadığını bildiren Tetik, “Turizmciler gelip sizi buluyor zaten. Tanıtım kendi kendine oluyor zaten. Çok tanıtım yapıldığı zaman da kapasitenin üzerinde bir insan yüklemesi oluyor ve yer kalmıyor. İleriki yıllar öğrenciye yönelik faaliyetler olacak. Kayak pahalı spor olarak biliniyor ama öyle değil. Sezonluk 265 TL’ye kart alınacak ve bir sezon boyunca aynı karttan aynı aile ücretsiz faydalanacak” dedi.

YAZ AYLARI BURADA HARİKA

Son olarak Davraz Kayak Merkezinin biz kış turizmi amacıyla yapıldığını ancak yazın talebin daha fazla olmaya başladığını ifade eden Tetik, “Yaz turizmi kış turizmini geçebilir geçti diyebiliriz. Yaz sezonu burada harika geçiyor. Örneğin Ramazan ayına gireceğiz burada hiç sıkıntı çekmiyoruz. Kul Ovası’nın imara açılmasıyla birlikte burası önemli bir sıçrama yapacaktır. Altyapımız oldukça sağlam” diye konuştu. 

Bu haber 816 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...