İl Özel İdaresinin asfalt kaplama hedefi 48,5 km.

4 Temmuz 2013 15:53

İl Özel İdaresi, 2013 yılı asfalt sezonunu dün Akdeniz Bölgesinin parlayan yıldızı Davraz Kayak Merkezi yolundan başlattı. Ancak yeni sezonda48,5 km. asfalt kaplama yapılacağı belirtildi. Sadece Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın şehir içinde hedeflediği rakam205 km. olunca İl Özel İdare’nin yol yapım çalışmaları gölgede kaldı.

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü 2013 yılı KÖYDES asfalt programı kapsamında 11 ilçeye toplam48,5 km. asfalt kaplama çalışması yapılacak. Asfalt sezonun açılışı Büyük Hacılar-Çobanisa-Davraz Kayak Merkezi yolunda yapıldı. Törene Vali Memduh Oğuz, İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili İsmail Yavuz, Yol-İş Sendikası Antalya 2 nolu Şube Genel Sekreteri Adnan Kocabaş, Kayak Merkezi Tesisleri Sorumlusu Ömer Tetik, Çobanisa Köyü sakinleri ve teşkilat çalışanları katıldı.

DAVRAZ’DAKİ OTELİN ÖNÜNE

KADAR ASFALTLAMA YAPILACAK

Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdür Vekili İsmail Yavuz, 2012-2013 asfalt sezonunu Vali Memduh Oğuz’un önem verdiği Davraz Kayak Merkezi yolundan başlattıklarını belirtti. Davraz Kayak Merkezi yolunda6 kmasfalt kaplama çalışması yapılacağını ancak Vali Oğuz’un talimatı gereği otelin önüne kadar toplam 7 km’lik asfaltlama yapılacağını bildiren Yavuz, il genelinde de toplam48,5 km. asfaltlama yapılacağını ifade etti.

DAVRAZ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ O YÜZDEN BURADAN BAŞLADIK

Öte yandan İl Özel İdaresi’nin 2012-2013 yılı planlamasında48,5 kmasfalt planlaması olduğunu söyleyen İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Yıldırım, “Davraz Kayak Merkezi’nde futbol takımlarının kampta olmasından dolayı asfalt sezonunu buradan başlatıyoruz. Gelen ödenekler doğrultusunda yol yapıyoruz.48,5 km. az ama ödenek bu şekilde” dedi.

DAVRAZ’A NE KADAR ÖNEM VERDİĞİMİZİ GÖSTERMEK İÇİN BUNU İSTEDİM

Son olarak Davraz Kayak Merkezi’nin kıymetli bir hazine olduğunu belirten Vali Memduh Oğuz, “Geçmişte medeniyette asfaltta başlar derdik. Çünkü tozlu topraklı yollarda çok sıkıntı çektik. Yollarla ilgili türküler söyledik. Ama bugün çok şükür yolu asfalt olmayan köyümüz yok. Isparta İl Özel İdaresi olarak asfalt sezonunu başlatıyoruz” dedi.

Davraz’ın bir turizm bölgesi olduğunu ifade den Vali Oğuz, “Davraz çok kıymetli bir hazinemiz. Buraya 3 yıldır çok önemli yatırımlar yaptık. Milyon liralık yatırımlar yapıldı ve belki bundan Isparta halkının haberi olmadı. Davraz’da tesisler yapıldı. Şimdi Davraz’ın yolunda çalışmaları başlatıyoruz. Isparta’da inşallah hayırlı, uğurlu, kazasız ve belasız bir asfalt sezonu geçiririz. Davraz’a da ne kadar önem verdiğimizi anlatmak için çalışmayı buradan başlatıyoruz” dedi.

ASFALT KAPLAMA YAPILACAK İLÇELER ŞU ŞEKİLDE

Asfalt kaplama çalışmaları Merkez, Atabey, Aksu, Eğirdir, Gelendost, Gönen, Sütçüler, Senirkent, Ş. Karaağaç, Uluborlu ve Yalvaç’ta yapılacak. Asfalt kaplama çalışması yapılmayan tek ilçe ise Yenişarbademli oldu.

BAŞKAN GÜNAYDIN’IN GÖLGESİNDE KALDI

Son olarak Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2013 yılında sadece şehir içinde205 km. asfalt yapma hedefi var. Bunun hemen hemen yarısını bitiren Başkan Günaydın’ın bu hedefi İl Özel İdare’nin yeni sezon çalışmasını oldukça gölgede bırakacak. 

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...