“SDÜ Konukevi okulumuza verilmeli”

3 Temmuz 2013 16:07

Gazi Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Lokman Kaplan, SDÜ Konukevinin Otel Isparta’ya taşınması halinde boşalacak olan yerin okullarına verilmesini istedi. Kaplan, “Sosyal Bilimler Lisesi mecburi yatılı bir okul. Pansiyonu da2 kmuzakta. Öğrencilerim günde 4 kez gidip geliyorlar. Bu günahtır, yazıktır. Bu yüzden yüksek puanlı il dışından gelen öğrencileri kaybediyoruz” dedi.

“SDÜ Konukevi Otel Isparta’ya taşınacak mı taşınmayacak mı?” tartışması süredursun, binanın yanında yer alan Gazi Sosyal Bilimler Lisesi’nin Müdürü Lokman Kaplan’dan anlamlı bir istek geldi. Kaplan, konukevinin Otel Isparta’ya taşınması halinde boşalacak olan yerin kendilerine verilmesini istedi.

YEMEK VE İÇKİ KOKULARI SINIFLARA KADAR GELİYOR!

Zaten okul binasıyla iç içe olan konukevinden yemek ve içki kokularının sınıflara kadar geldiğini ileri süren Kaplan, sosyal medya aracılığıyla şu mesajı verdi; “Üniversitemiz konukevini ( tapu da Gazi lisesi C blok) 30 yıl önce Meslek Yüksek Okulu diye almış. 1997 yılında Meslek Yüksek Okulunu kampuse taşımış, C bloğu da kafasına göre konukevi yapmış. Yani tahsisin maksadı aşılmış, işgal etmiş. Belki bu güne kadar ihtiyaç olmadığı için göz yumulmuş. Fakat Ispartamız güzide bir okula daha kavuşmuş Gazi Sosyal Bilimler Lisesi B blok. B blok ile C blok şu anda iç içe geçmiş durumda ve yemek ve içki kokuları sınıflara kadar geliyor.

KONUKEVİ BİZİM YURDUMUZ OLURSA

BAŞARIMIZ İKİYE, ÜÇE KATLANIR

Sosyal Bilimler Lisesi, Fen Liseleri gibi mecburi yatılı bir okul. Pansiyonu2 kmuzakta Fen Lisesinin yanında. Öğrencilerim günde 4 kez yağmurda çamurda karda kışta gidip geliyorlar. Bu günahtır, yazıktır. Bu yüzden yüksek puanlı il dışından gelen öğrencileri kaybediyoruz. Çok acil olarak Konukevi Isparta Oteline taşınırsa, Konukevi de Sosyal Bilimler Lisesi’nin yurdu olursa Ispartamız kazanır. Sosyal Bilimler Lisesi’nin performansı ikiye, üçe katlanır. Akıl ve mantık ta bunu gerektiriyor.”

Bu haber 902 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...