CHP “Çakmakçı” diyor

3 Temmuz 2013 16:01

CHP'de Isparta Belediye Başkan adaylığı için eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı kesin gibi gözüküyor. İl Başkanı Vedat Şenol, "Örgüt olarak güçlü bir aday istiyoruz. Hocamız aday adayı olursa seviniriz. Partimizin adayı olmasını isteriz” dedi.

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Isparta Belediye Başkan adaylığı için Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı'yı işaret etti. CHP örgütlerinin Prof. Dr. Çakmakçı'nın adaylığını desteklediği mesajını vermekten çekinmeyen İl Başkanı Şenol, MHP tabanından CHP'ye oy kayması olacağını iddia etti.

SEÇİM TAKVİMİ

CHP İl Başkanı Şenol, “Ocak ayında seçim startını verdik. 4 ilçe, 2 belde adayımızı belirledik. CHP, 2014 yerel seçimleri için parti içi takvimi açıkladı. Buna göre aday adayı olacaklar temmuz ayı içerisinde müracaat etmeleri gerekiyor. Parti yöneticilerinin de 15 Temmuz'a kadar istifa etmeleri zorunlu” dedi.

2011 CHP İÇİN DÖNÜM NOKTASI OLDU

Öte yandan 2011 seçimlerinin CHP açısından dönüm noktası olduğunu ifade eden Şenol, şunları söyledi; “İlk kez Isparta'da MHP'yi geçtik. Önemli bir olay. Isparta'da CHP'ye büyük bir teveccüh gösterildi. Büyük bir sıçrama yaptık. 2014 yerel seçimlerinde büyük rekabet yaşanacak. Seçimlerin flaş partisi CHP olacaktır.

ADAY OLMASINI İSTERİZ

Yusuf Ziya Günaydın beyin aday olup olmayacağı bizi bağlamaz. CHP kendi adayını çıkaracaktır. Parti kendi ciddi adayını çıkarırsa taban oy vereceği yeri bilir. Partimiz güçlü bir adayla seçime girmek istiyor. Prof. Dr. Lütfü Çakmakçı hocamızın ismi geçiyor. Hocamızın açıklaması var; Şeffaf, ilkeli iyi bir ekip oluşursa adaylığı düşünebileceğini söylüyor. Örgüt güçlü bir aday istiyor. Hocamız potansiyel aday adayıdır. Aday adayı olursa mutlu oluruz. Aday olmasını isteriz. CHP'nin adayı MHP tabanından da çok oy alacaktır. CHP, en son seçimde merkezde 27 bin oy aldı. Eğer bu oyun altına düşersek başarısızlık kabul ederim ve görevimden istifa ederim.”

CHP'NİN KESİNLEŞEN ADAYLARI

Aksu: Ali Kaya

Yenişarbademli: Mustafa Erdem

Keçiborlu: Turgut Soykan

Gönen: Hüseyin Kaya

Bu haber 738 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...