Esnaf faydalansın diye gönderilen ödenek kesildi!

2 Temmuz 2013 18:59

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın işverenlere büyük kolaylık sağlayan İşbaşı Eğitim Programı kapsamında Isparta’ya gönderdiği ödenek yüzde 50 oranında kesildi. Isparta bu fırsattan da yararlanamadı ve ödenek başka bir ile kaydırıldı.

Isparta devletin sunduğu önemli bir fırsattan daha yararlanamadı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işverenlere kolaylık olsun diye İŞKUR İl Müdürlüğü’ne gönderdiği ödenek işverenlerin gerekli duyarlılığı göstermemesinden dolayı geri gitti. İşbaşı Eğitim Programı kapsamında işverenlerin bünyelerinde çalıştırdıkları elemanların maaşları ve sigortaları 6 ay süreyle İŞKUR tarafından karşılanıyor.

BU YIL Kİ HEDEF 830 ANCAK DAHA 230 İŞVEREN FAYDALANDI

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, bu yıl ki hedefin 830 olarak belirlendiğini ancak şuanda sayının 230 civarında olduğunu bildirdi. Bu konuda Isparta olarak çok gerilerde olduklarını ifade eden Ergin, “İşveren açısından çok yararlı bir sistem. Isparta’daki işverenlerimizin yararlanmalarını istiyoruz. Ancak gerekli duyarlılık sağlanmıyor. Daha önceki yıllarda bize gönderilen ödeneklerde ciddi manada azalma var. Çünkü hedefi tutturamıyoruz ve bize gelecek olan ödenek başka bir ile kaydırılıyor” dedi.

GÜNLÜK 25 TL

Program kapsamında işçiye 6 aya kadar günlük 25 TL’den olmak üzere aylık 650-700 TL arasında maaş ödediklerini belirten Hüseyin Ergin, “Ayrıca sağlık sigortasını da biz ödüyoruz. En önemlisi de işverenin çalıştıracağı elemanı kendisinin yetiştirmesi. İşveren hamuru kendisi şekillendiriyor. Kendi iş yerine uygun olarak şekillendirebiliyor” diye konuştu.

YÜZDE 20’SİNİ İSTİHDAM ETMESİNİ İSTİYORUZ

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, sistem sayesinde işverenden yüzde 20 istihdam sağlamasını istediklerini belirterek, şunları söyledi: “Tecrübeli eleman bulamadıklarından yakınıyorlar. Tecrübeli eleman bulmanın yolu buradan geçiyor. Kendiniz yetiştirin. İstediğiniz gibi performansını artırıcı çalışmalar yapın. Hiçbir kısıtlaması yok. Bizimle irtibat halinde olurlarsa sorun yaşamazlar.

500 İŞVEREN YARARLANDI

Bugüne kadar Isparta’da yaklaşık 500 işyeri bu programdan yararlandı. Bu az değil ama biz bunu artırmak istiyoruz. Ancak talep olursa biz adım atabiliyoruz.

ISPARTA’NIN ÖDENEKLERİ KESİLİYOR

Talep olmadığı zaman Isparta’ya ayrılan ödenekler kısıtlanıyor. Bu yıl bizim ödeneklerde kesintiler oldu. Geçen yıl ödeneğimizden yüzde 50 kısıtlandı. Kurs istendiği zaman açmaya çalıştık. İsteklere cevap da veriyoruz. Bu yılda işbaşı eğitim programı var.”

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...