Meclis üyeleri ITKM konusunda Başkan’a yüklendiler

2 Temmuz 2013 18:56

Belediye Meclisi'nin muhalefet parti temsilcileri Belediye Başkanı Günaydın'a Ticaret ve Kültür Merkezi ile ilgili sert eleştirilerde bulundular. DP'li Nuri Selçuk: Bu şehrin en önemli meselesi Ticaret ve Kültür Merkezi. Meclisten 4 yıldır birçok yetki aldınız. Makam olarak tahsil edemediğiniz alacağınızın hesabını meclise neden sorduruyorsunuz? AK Partili Hatice Çakır: Isparta Belediyesi'nin müteahhitten ne kadar alacağı var belli değil. Bir tarafta 26 milyon TL'yi bulan alacak, diğer tarafta 13 milyon tahsil edilebilecek alacak. 13 ile 26 arasında büyük fark var.

Belediye Meclisi, temmuz dönemi çalışmalarına dün başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığındaki toplantıda gündem maddelerinin tamamı ilgili komisyonlara havale edildi. Büyük Isparta Oteli'nin 10 yıllığına kiraya verilmesi ile müteahhit borçlarına karşılık ITKM'den dükkan alınmasına ilişkin gündem maddeleri sırasında bazı tartışmalar yaşandı. Meclisin muhalif üyeleri DP'li Nuri Selçuk ve AK Partili Hatice Çakır, Belediye Başkanı Günaydın'a ITKM ve Isparta Oteli konusunda eleştirilerde bulundular.

3 Haziran'da süresi dolan Isparta Oteli'nin yeniden 10 yıllığına kiralanması için Encümene yetki verilmesine ilişkin maddenin görüşülmesi sırasında DP'li Selçuk, söz isteyerek geçmişte mecliste alınan bir kararı hatırlattı. Belediye bünyesinde şirket kurularak otelin işletmesinin yapılmasına ilişkin meclis kararını hatırlatan Selçuk, "daha önce meclisten karar aldırıyorsunuz şimdi başka bir kararla meclise geliyorsunuz. ITKM meselesi, Isparta Oteli meselesi şehrin en önemli 2 konusu. Defalarca kararlar aldık. Ama makam olarak çözemediklerinizin hesabını meclise sorduruyorsunuz. Neden bu hesabı bize sorduruyorsunuz?" dedi.

DP'li Selçuk, Ticaret ve Kültür Merkezi konusunda da mecliste çok sayıda karar alındığını söyledi. Selçuk, "trafo meselesi ve başka konularda 4 yıldır birçok kez karar alındı. Makam olarak tahsil edemediğiniz paranın hesabını meclise sordurmak istiyorsunuz. 1 ileri, 2 geri yapıyorsunuz" diye konuştu. Günaydın'ın mecliste geçmişte alınan kararları hatırlamamasına tepki gösteren Selçuk, "lütfen dersinizi çalışın gelin" dedi.

AK Partili Hatice Çakır da Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olarak Kadıahmetoğulları'nın ne kadar borcu olduğuna ilişkin bilgi sahibi olamamaktan yakındı. Çakır, "Isparta Belediyesi'nin ne kadar alacağı var, belli değil. Bir tarafta '26 milyon alacak var' deniliyor. Diğer tarafta '13 milyon alacak var' deniliyor. 13 milyon ile 26 milyon arasında büyük fark var" diye konuştu.

 

 

Bu haber 652 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...