Saadet Partisi adayını belirledi

29 Haziran 2013 13:19

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Cevat Gençay, Isparta Belediyesi için ilimizin köklü ailelerinden iç mimar ve ilahiyatçı bir aday belirlediklerini ancak ismini 29 Temmuz’da SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın da katılımıyla açıklayacaklarını bildirdi.

Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Cevat Gençay da Isparta Belediye Başkanlığı ve bazı ilçeler için adaylarını belirlediklerini ancak kamuoyuna 29 Temmuz’da açıklayacaklarını bildirdi.

SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak’ın 29 Temmuz’da Isparta’da iftar programına katılacağını ve belirlenen adayların da o gün açıklanacağını belirtti. 

İÇ MİMAR VE İLAHİYATÇI BİR ADAY

Isparta Belediyesi için ilimizin köklü ailelerinden iç mimar ve ilahiyatçı bir aday belirlediklerini ifade eden Gençay, “Adayımız herkes tarafından takdirle karşılanacak birisi” dedi. 2009 yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Gençay, önümüzdeki seçimler için adaylığı hiç düşünmediğini kaydetti.

PARTİLERİN DEĞİL, ADAYLARIN İSİMLERİ KONUŞULUYOR

Yerel seçimlerde siyasi partilerin değil belirlenen adayların mücadele ettiğini ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Cevat Gençay, “Halk belediye hizmetlerinde güce değil, kendisine en yakın, en iyi hizmet edebilecek adaylar üzerinde birleşiyor. Geçen seçimlerde bu böyle oldu. Bu seçimde de Isparta’da partilerin çıkaracağı adaylar önemlidir. İsimler üzerine siyasi mücadele olacağına inanıyorum. Çünkü yerel seçimlerde adayların isimleri konuşuluyor. Partiler biraz daha geri planda kalıyor” dedi.

EN İLGİNÇ PROJELER BİZDE OLACAK

Refah Partisi döneminde ülke genelinde belediyecilikte destanlar yazdıklarını ifade eden Gençay, şunları söyledi: “Çok geri kalmış belediyeciliği çok ilerlere taşıdık. Belediyecilikte çok başarılı hizmetlerimiz oldu. Mahalli İdarelerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Isparta’ya birkaç kez geldi. Belediye hizmetleri için projelerimiz hazır. Ülke genelinde belediyecilik hizmetleri için projeler hazır. Belediye başkan adayımızla birlikte bu il bazına indirilecek. Bu seçimde de en ilginç projeler bizde olacak. Çünkü bizim ranta ve çıkara dayalı bir siyasetimiz yok. Hizmete dayalı bir siyasetimiz olduğu için en güzel projeleri belediye başkan adayımız açıklandıktan sonra paylaşacağız. Isparta’ya çok farklı katkılarımız olacak. Bunların bazıları hazırlandı bazı projelerinde hazırlık aşamaları devam ediyor.”

KOMİSYON OLUŞTURDUK

Isparta’da belediyecilik anlamında yapılması gerekenlerle ilgili çalışma yapmak üzere bir komisyon kurduklarını ifade eden Gençay, komisyonun da projeler üreteceğini iletti. Gençay, “Bu komisyon çalışmalarına devam ediyor. Sadece adayın kafasındaki projeler değil, komisyonun hazırladıkları çalışmalar da kamuoyuna açıklanacak. Ayrıca Belediye meclis üye adaylarının da bazılarını belirledik. Isparta’da faydalı olabilecek, ileriyi görebilecek genç arkadaşlarımızdan belediye meclis üye adaylarını sunacağız” diye konuştu.

SEVİYESİZ SİYASET BİZE YAKIŞMAZ

Öte yandan seçim döneminde adayları kötüleme gibi bir siyaset anlayışını benimsemeyeceklerini bildiren Gençay, “Diğer adaylara kötü demeyeceğiz, en güzel aday bizim diyeceğiz” dedi. Mevcut belediye başkanı  Günaydın’ın hizmetlerinin sandıkta halk tarafından değerlendirileceğini belirten Gençay, “Bizim belediyecilikte kimseyle alıp, veremediğimiz yok. Şahıslarla işimiz yok. Pis siyaset yapmadık, bundan sonra da yapmayacağız. Seçilen aday herkesin başkanı oluyor. Diyalog ve ilişkilerimiz devam ediyor. Seviyesiz siyaset bize yakışmaz. Biz fikirlerimizi aktarırız, halk kabul ederse hizmete başlarız” diye konuştu.

BELEDİYE SEÇİMLERİNDE HÜKÜMETİN

OLUMSUZ İCRAATLARI DA ETKİLİ OLACAK

Bu arada hükümetin 11 yıllık döneminde halkı mağdur ettiğini ileri süren Gençay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle esnafımız, işçimiz ve emeklimiz çok büyük sıkıntı içerisinde. Türkiye büyüyor deniliyor ama esnaf, işçi, emekli büyümüyor. Halkımız bankalara esir edilmiş durumda. Bu sıkıntıların belediye seçimlerinde etkili olacağına inanıyorum. Kamuoyundan bu tür sitemleri çok sık duymaya başladık. Belediye seçimlerinde hükümetin olumsuz icraatlarının da etkili olacağını düşünüyorum.”

 

Bu haber 1009 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...