“Hızlı tren konusu ele alınacak hayati bir konu değil!”

26 Haziran 2013 18:12

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, son günlerde gündemi meşgul eden “Hızlı Tren istasyonu Isparta’da mı yoksa Burdur’da mı olacak?” tartışmalarına yeni bir boyut getirdi. Bu tartışmaların boşuna yapıldığını belirten Zabun, “Isparta ve Burdur’un kaderi ortaktır. Bugün olmazsa bile yarın Büyükşehir kapsamına alınan illerin potansiyeli görüldüğü zaman Isparta ve Burdur’da zorunlu olarak bir araya gelecek. O zaman ‘Isparta mı Burdur mu?’ tartışması anlamsız kalacak” dedi.

İl Genel Meclis Başkanı Osman Zabun, “Hızlı Tren istasyonunun Isparta’da mı yoksa Burdur’da olmalı?” şeklinde gündem süren tartışmalara son noktayı koydu. Hızlı Tren gibi teknolojik yatırımların öyle rastgele yapılan yatırımlar olmadığını bildiren Zabun, “Bunun ciddi şekilde çalışmaları gerçekleştirilir. Bunun hangi parti döneminde yapıldığı önemli değildir. Önemli olan coğrafi ve fiziki koşullardır. Bu tür yatırımlar ona göre yapılır. Türkiye Cumhuriyeti toprakları herkesin topraklarıdır. ‘Oranda değil buradan geçsin’ demek, bu tür yatırımlar için doğru değildir. Teknik heyet inceler en rantabl olan neyse buna uygun yapılır” dedi.

İSTASYON HAVALİMANI, OSB, BURDUR VE ISPARTA

YERLEŞİM MERKEZİ BAZ ALINARAK KURULMALI

Hızlı tren istasyonunun adım başı olmayacağını ifade eden Zabun, “Böyle yaklaşım olmaz. Yerleşim yerlerinin en rantabl kullanacağı güzergâh olmalıdır. ‘Burada olsun şurada olsun’ olmaz. Belirli hinterlantlar vardır. Bunlar; Havalimanı, OSB ve Isparta ve Burdur yerleşim merkezi. Bunları karşılayacak nokta belirlenmeli. Özellikle Gelincik-Burdur güzergahının duble yol olacağı göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir. Hızlı tren istasyonu Isparta’nın10 km. ötesinde konuşlandırılmış olsa neden şikâyet edilsin ki? En yakın ilçemiz ne kadar yakın?20 kmcivarında. O zaman neyi tartışıyoruz biz! Odaklanılması gereken konu Burdur ve Isparta’nın gelecek vizyonunun birlikte düşünülmesinden geçer. Isparta ve Burdur’un kaderi ortaktır. Bugün olmazsa bile yarın Büyükşehir kapsamına alınan illerin potansiyeli görüldüğü zaman Isparta ve Burdur’da zorunlu olarak bir araya gelecek. O zaman ‘Isparta mı Burdur mu?’ tartışması anlamsız kalacak. Antalya’nın batı bağlantısı için Gelincik üzerinden açılacak olan yol daha kısa mesafeden ulaştırılacak. Doğu bağlantısı için Dereboğazı yolu mantıklıdır. Ancak duble yol bile olsa tercih edilmez. Çünkü Burdur-Antalya yolu hem kısa hem konforlu bir yol. İkilemlerin alternatiflerin birlikte değerlendirilmesi ve vizyonun geniş açıyla değerlendirilmesi gerekiyor. Hızlı tren istasyonu için en uygun şekilde böyle değerlendirilmelidir” diye konuştu.

İSTASYONU GÜMÜŞGÜN’DE OLSUN DENİLİYOR BENCE YANLIŞ

Öte yandan gündemde hızlı tren istasyonunun Gümüşgün’de olması yönünde fikirlerin ortaya atıldığını ancak buranın istasyon için yanlış bir bölge olduğunu savunan Zabun, “Gelincik-Burdur yolunun Afyonla kesiştiği noktada olması gerekiyor. Gümüşgün de olabilir ama olmasa bile bu kesişme noktasına yakın olmalı. Anlamı olan şeyler değil. Bunlar tartışmalar boşuna. Bunu CHP, MHP, AKP’de yapsa coğrafi şartlara göre yapılacak. Hükümet sadece Isparta’nın Burdur’un hükümeti değil ki! Son olarak hızlı tren konusu tartışılabilir ama ele alınacak hayati bir konu değildir” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1239 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...