Ünlü Kuaför Bircan Isparta’ya geldi

26 Haziran 2013 18:02

Bayan kuaförü alanında uzman Sibel Bircan, Berberler ve Kuaförler Odası’nca düzenlenen etkinlik kapsamında dün Isparta’ya gelerek mesleğin püf noktalarını uygulamalı olarak anlattı.

Berberler ve Kuaförler Odası tarafından, kentteki kuaförlere yönelik topuz yapma ve saç kesim eğitimi verildi. Ünlü kuaför Sibel Bircan'ın katıldığı eğitimlerde, saç topuzunda kullanılan teknikler anlatıldı. Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Toplantı Salonu’nda dün gerçekleştirilen eğitim seminerine katılım yoğun oldu. İlimizde faaliyet gösteren bayan kuaförlerin yoğun ilgi gösterdiği eğitim seminerinde uygulamalı ve pratik eğitimler veren mesleki anlamda Türkiye ve Avrupa çapında başarılı olan Sibel Bircan, 2013 modelleri arasından yer alan saç topuzu yaptığını söyledi.

TALEP ÜZERİNE EĞİTİM ÇALIŞMALARINA BAŞLADIK

Sanal ortamdan gelen talepler üzerine eğitim çalışmalarına başladığını aktaran Bircan, Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik’in daveti üzerine Isparta’ya geldiğini bildirdi. Meslek hayatına küçük yaşta başladığını ifade eden Bircan, çalıştığı işyerine gelen küçük yaştaki kız çocuklarının saçlarını kesmemek için topuzlar yaptığını söyledi. Bircan, bu sayede saç modelleri geliştirdiğini aktardı.

EĞİTİMLER GEREKLİ

5 kişilik bir ekiple gerçekleşen eğitimin faydalı olduğunu söyleyen Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Mehmet Çelik de, “Isparta için büyük bir yenilik. Her mesleğin eksikliği oluyor. Bir takım eksikliklerimizi tamamlamak için mutlaka eğitimler gerekiyor. Bu kapsamda oda olarak bu tür organizasyonları yapmaya çalışıyoruz. Üyelerimize faydalı bilgiler veren Sibel Bircan ve ekibine teşekkür ediyorum. Eğitime ilgi gösteren üyelerimize de teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Bu haber 2687 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...