Tencere tava çalınırken petrol yasasını geçirdiler

25 Haziran 2013 18:14

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Şube Başkanı Osman Mümtaz Çapçı, Taksim Gezi Parkı olaylarının basit bir ağaç meselesi olmadığını Isparta’nın da dahil olduğu onlarca İlde özellikle gençlerin eylemler düzenlediğini bildirdi.

NE OLDU DA GENÇLİK UYANDI?

Isparta’da 2007 yılında ülkenin ilk Cumhuriyet Mitingi’ni düzenlediklerini ifade eden Çapçı, “Isparta’da o gün 50 bin öğrenci vardı, şimdi 60 bin var. Ne oldu da 1 ay önce bir anda 3-5 ağaç koruma sevdalısı olarak ortaya çıktılar? Asıl neden o değil tabi. Bir anda gençlik patlama noktasına geldi ve eylemlerine başladı. Tabi ki bu eylemler insanların demokratik hakları. Ancak eylemlerin sebebi 3-5 ağaç değil. Bugüne kadar bastırılmış özgürlükler, kısıtlanmış demokrasi ve gençlerin gelecek kaygıları bu duruma getirdi. Ülkemizde işsizlik aldı başını gidiyor. Bunların hepsi bir bunalım” dedi.

TENCERE TAVA ÇALARKEN PETROL YASASI GEÇTİ

Ülkenin Gezi Parkı eylemleriyle meşgul olurken Meclis’ten Türk Petrol Yasası’nın geçtiğini bildiren Çapçı, “Bir tarafta oyun sahneleniyor, tencere, tava çalıyor ama diğer tarafa bir bakıyorsunuz petrol yasası geçiyor. Daha önceki yasada bulunan milli menfaat duygusu kaydırılıyor. Bizim altımız tamamıyla petrol denizi. Yabancıların egemenliğine terk ediliyor. Kim terk ediyor, yüzde 50’nin seçtiği bugünkü iktidar. Bu bir ihanettir” dedi.

EN AZINDAN GENÇLER MÜDAHİL OLDU

Öte yandan bu eylemlerin sevindirici bir gelişmeye neden olduğunu Çapçı, “En azından gençlik sosyal medya sayesinde bir şeylere müdahil oldu. En güzel yanı bu. Yoksa gençliği uyandırmak mümkün değil. Isparta’da 5 bin kişinin toplanması, böyle bir ilde kolay kolay olacak bir şey değil. Bu örgütsüz güçtür” diye konuştu.

BU BİR KATLİAM

Gezi eylemlerinin Cumhuriyet tarihindeki en uzun soluklu muhalif eylem olduğunu kaydeden Osman Mümtaz Çapçı, eylemin baş aktörlerinin Türkiye Cumhuriyeti gençliği olduğunu bildirdi. Çapçı, eylemcilere karşı polisin tavrını da eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın kendi kurduğu polis devletini gençlerin üzerine sürdüğünü belirten Çapçı, sözlerine şöyle devam etti: “Polis görevini yapacak, neticede bir kollu kuvvettir. Bu görevi yapacak. Polisler bir sürü eğitimler alıyorlar daha sonra üniforma giyiyorlar. Devlet için çalışıyorsunuz hükümet için değil. Ama bugün hükümet memurluğu yapıyorsunuz. Siz görevinizi yaparken karşınızdaki grubu durdurmak isterseniz bunun caydırıcı taktikleri var. Gaz bombasını insanın alnını nişanlayarak atamazsınız. Havaya atarsınız o aşağı düşer. Siz alnınızın ortasına atarsanız bu katliamdır. Bu devlet polisliği değildir.”

 

 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...