Bölgede lideriz

25 Haziran 2013 18:13

OMC Ekonomi Dergisi tarafından Batı Akdeniz Bölgesi İllerini baz alan ve ekonomik verilerin ortaya konduğu bir araştırmada Isparta komşu illeri geride bıraktı. Son aylarda kazanmadan harcayarak dikkatleri üzerine toplayan Isparta, protesto edilen senetlerin sayısındaki düşüş, kurulan şirket sayısındaki artış ve en çok işe yerleştirme oranıyla bölgede söz sahibi olmayı başardı.

OMC Ekonomi Dergisi bölgesel ve il düzeylerinde açıklanmış bazı temel ekonomik verilerin Isparta’nın da içinde bulunduğu Batı Akdeniz Bölgesi illeri için gerçekleşmelerini yayınladı.

ISPARTA KAZANDIĞINDAN FAZLA HARCADI

Son olarak açıklanan Tüketici Enflasyonu verilerine göre Türkiye bütçesine sağladıkları gelir yüzdesi ve Türkiye bütçesi içerisindeki harcama yüzdesi itibariyle Isparta sağladığı gelirin iki katından fazla harcama yaptı.

PROTESTO EDİLEN SENET SAYISINDAKİ EN FAZLA DÜŞÜŞ ISPARTA’DA

Öte yandan bölgedeki ticari hareketliliği ve güvenirliği ölçmek bakımından bir gösterge olarak, protesto edilen senet adetleri ve tutarları eğilimine bakıldığında ise protesto edilen senet sayısında en fazla düşüşün Isparta’da olduğu ortaya çıktı. Ancak Isparta’da protesto edilen senet sayısı çok hızlı düşerken, senet tutarının ise aşırı yükseldiği öğrenildi. Yani nispi olarak yüksek tutarlı senetlerin ödenmesinde ciddi sıkıntılar yaşandığı bildirildi.

KURULAN ŞİRKET SAYISI ARTTI

Diğer taraftan kurulan, kapanan ve tasfiye olan şirket sayılarına bakıldığında da yeni kurulan şirket sayısı Isparta’da yüzde 20 oranında arttı. Türkiye ortalaması ise yüzde 2.

BÖLGEDE EN ÇOK İŞE YERLEŞTİRMEDE YİNE ISPARTA BİRİNCİ

Son olarak hayatımızdaki hareketliliği gösteren açık işlere yerleştirme oranlarına bakıldığında ise bölgede en yüksek işe yerleştirmenin Isparta’da olduğu ortaya çıktı. 

Bu haber 650 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...