Belediyeden duyuru!

25 Haziran 2013 17:57

01.06.213 tarihinde resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren, 3030 Sayılı Kanun çerçevesinde, imar durumu verilme aşamasından yapının yapı kullanma izin belgesi alma aşamasına kadar birçok değişiklik ve yenilik getirildi.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, konu ile ilgili yaptığı duyuruda; “Kamuoyunun Dikkatine;

01.06.2013 tarihi itibariyle “3030 Sayılı Kanun Kapsamı Dışında Kalan Belediyeler Tip İmar Yönetmeliğinin” 49.maddesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından köklü bir değişikliğe gidilmiş ve 01.06.2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Bu tarihten önce ruhsatını ve imar durumunu (çap)’ını almış olanlar haricindeki tüm yapılarda bu hükümlerin uygulanacak olması, imar durumu verilme aşamasından yapının yapı kullanma izin belgesi alma aşamasına kadar birçok değişiklik ve yenilik getirmiştir.

Bundan dolayıdır ki; Sadece belediyemizde değil tüm Türkiye genelinde bu yeni yönetmeliğe geçiş süreci yaşanacaktır. Ancak; Belediyemiz İmar Müdürlüğü ve İmar Komisyonumuzun ortaklaşa yürüttüğü ve gayretle mütalaa ederek yeni yönetmelik maddelerinin değerlendirmesi, nasıl ve ne şekilde uygulanacağı konusundaki istişareleri bitme aşamasına gelmiş bulunmakta, yönetmeliğin öngördüğü kendi yönetmeliğimizin hazırlanması çalışmaları da bir sonraki meclis gündemine yetiştirilmeye çalışılmaktadır.

Ancak; bu süreç ruhsat başvurularını ve ruhsat verilme aşamalarını hiçbir şekilde engellememekte, İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüz proje kontrol sürecini aralıksız devam ettirmektedir” ifadelerine yer verdi. 

Bu haber 613 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...