Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Nesibova Vali Oğuz’u ziyaret etti

24 Haziran 2013 17:47

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret etti.

SDÜ Azeri Öğrenci Temsilcisi Behbud Gadalı ile birlikte Vali Oğuz’u ziyaret eden Eğitim Müşaviri Nesibova, Süleyman Demirel Üniversitesinde okuyan 109 Azeri öğrencinin istek ve beklentilerini dinlemek için Isparta’ya geldiğini söyledi.

 Öğrencilerin ortak sorunlarının çözümünde yardımcı olmak istediğini belirten Eğitim Müşaviri Nesibova, Azeri öğrencilere yakınlık gösteren Isparta halkına teşekkür etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Memduh Oğuz ise, Isparta’da okuyan misafir çocukların tamamının sorunlarıyla ilgili olduklarını belirterek, öğrencilere sonuna kadar kapısının açık olduğunu söyledi.

Isparta’da bulunan yabancı öğrencilerin sosyal güvenlik konusunda problemleri olduğunu ifade eden Vali Oğuz, konuyla yakından ilgili olduğunu belirterek, öğrencilerin genel sağlık sigortasından kaynaklanan sosyal sigorta pirimi konusunda tıkanıklık yaşadığını ve bu sorunun aşılması yönünde ortak çalışma yapacaklarını söyledi.

Isparta’da okuyan yabancı çocukları mevzuat ne olursa olsun kendi çocukları gibi gördüklerini belirten Vali Oğuz; “Onları kurda, kuşa muhtaç etmeyiz. Her türlü problemlerinde hem devlet olarak hem de birey olarak onların yanındayız. Onlara kapımız her zaman açıktır, gönül kapımız açıktır, her zaman bize müracaat edebilirler. Ben çevremle, arkadaşlarımla, dostlarımla Memduh Oğuz olarak onların yanlarındayım. Belki bunu kamuoyu önünde söylemek çok doğru sayılmayabilir ama ben İstanbul’daki arkadaşlarımla birlikte en az 30 öğrenciye burs veriyorum” dedi.

Konuşmalardan sonra konuk eğitim müşaviri Nesibova, Vali Oğuz’a Azerbaycan ince sanatlarından olan el işlemesi halı hediye ederken, Vali Oğuz’da konuğuna Isparta gül ürünlerinden oluşan set hediye etti.

Samimi bir ortamda geçen ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

             

             

Bu haber 745 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...