Antalya’da proje sahiplerine süreç bilgilendirmesi

24 Haziran 2013 17:41

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) Mali Destek Programı’ndan yararlanmaya hak kazanan Antalya’daki proje sahiplerine, BAKA İzleme-Değerlendirme Birimi tarafından izleme süreciyle ilgili bilgilendirme yapıldı. Proje sahiplerine, ‘Görünürlük Kuralları, İhale Kuralları, Satın Alma Usulleri, Sözleşme Değişiklikleri, Uygun Maliyetler ve Dokümantasyon’ konularında eğitim verildi.

BAKA’nın 2012 Mali Destek Programı’ndan yararlanacak kurum ve kuruluşlar için düzenlediği izleme süreci eğitim programı, Isparta ve Burdur’un ardından Antalya’da da gerçekleştirildi. BAKA’dan destek almaya hak kazanan Antalya’dan 23’ü kamu 23’ü de KOBİ olmak üzere 46 projenin sahipleri için iki toplantıdaki eğitimler, Antalya Teknokent’teki salonda gerçekleştirildi.

Projelerin uygulama döneminde mali destek yararlanıcılarının yükümlülükleri ve uyması gerektiği kurallarla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı eğitim toplantılarında, proje uygulama dönemi, mali destek sözleşmesi ve ekleri, izleme ve destek faaliyetleri anlatıldı. Projeler kapsamında yapılacak olan faaliyetlerde uymakla yükümlü olunan görünürlük gereklilikleri, satın alma usul ve esaslarının, temel satın alma kurallarının, satın alma yöntemlerinin (ihale usul ve esasları) ve satın alma işlemleri sırasında ortaya çıkabilecek olan sıkıntıların çözümüne yönelik uyarılar yapıldı ve bilgiler verildi.

Mali destek almaya hak kazanan projelerin temsilcilerinin katıldığı toplantılarda bilgilendirmeyi BAKA İzleme-Değerlendirme Birim Başkanı Kamil Deniz Demirbaş, uzmanlar Abdurrahman Özsoy, Tolga Keskin ve Eşref Yiğitbaşı’ndan oluşan ekip gerçekleştirdi.

Bu haber 577 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...