Başkan Günaydın’dan Berat kandili Mesajı

22 Haziran 2013 13:25

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın idrak edeceğimiz “Berat Kandili” münasebetiyle yazılı bir açıklamada bulundu.

Başkan Günaydın açıklamasında, “Ramazan ayının müjdecisi olan Şaban ayının 15. gecesi Berat Kandili’dir. Günah, borç ve cezadan kurtulmak gibi anlamlara gelen berat, Yüce Allah’ın rahmet ve mağfiretine ulaşmayı ifade etmektedir. Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi Yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir. Bu tür gün ve geceler, dinî ve toplumsal hayatımızda ilahî af, mağfiret ve rahmet temennilerinin zirveye ulaşması, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının da yoğun biçimde yaşanması gereken gecelerden bir tanesidir.

Değerli Hemşehrilerim;

15 gün sonra hep birlikte Ramazan ayına ulaşarak oruçlarımızı tutacağız. Sağlık, sıhhat ve mutluluk içerisinde Ramazan ayına ulaşmayı Allah’tan niyaz ediyor, Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olması temennisiyle Türk Milletinin ve halkımızın Berat Kandili’ni tebrik ediyorum.”

 

 

 

 

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...