Milletvekillerimiz SDÜ Rektörü ve BAKA Genel Sekreteri’ni eleştirdi!

21 Haziran 2013 18:14

Isparta Birlik Hareketinin Ankara çıkarması Başkentte ses getirirken kendi içinde de çeşitli sesler yükseldi. AKP Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’i eleştirdi. Öte yandan heyetin önümüzdeki hafta tekrar Ankara’ya gideceği öğrenildi.

Bazı taleplerde bulunmak üzere Ankara’ya giden Isparta heyetinde Türkiye Büyük millet Meclisi ziyareti esnasında soğuk rüzgarlar esti. Heyetimizi burada karşılayan AKP Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç ile Recep Özel, Plan ve Bütçe Komisyonu’nun toplantı salonuna götürdü.

BİRLİK HAREKETİ HAFTAYA YİNE ANKARA’DA

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’la randevu öncesi mecliste talep edilecek olan konular üzerine tekrar açıklama yapan ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “Milletvekillerimize 5 tane rapor hazırladık. Raporları kendilerine geldiklerinde vermek istiyoruz. Teşvik konusunda yeni çalışmalardan Isparta olarak bizde yararlanmak istiyoruz. Ulaştırma Bakanı ve Tarım ve Hayvancılık Bakanı’ndan da randevu istemiştik. Ancak kendileri Ankara’da olmadığı için randevu alamadık. Önümüzdeki hafta tekrar bu bakanlarımızla görüşmek için yine hep beraber gelmek istiyoruz” dedi.

EN DOĞRU ZİYARETİ GERÇEKLEŞTİRİYORSUNUZ

Öte yandan AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Isparta adına bir şeyler kapmak için en doğru adresin Kalkınma Bakanlığı olduğunu söyledi. Bilgiç, “Teşvik sistemini uygulayan Bakanlık Ekonomi Bakanlığı. Teşvik sistemin çatısını hazırlayan kısım ise Kalkınma Bakanlığı’dır. Yatırımları hızlandırma da yine Kalkınma Bakanlığı bünyesinde olan bir hadisedir. Türkiye’deki tüm yatırım planlarının, kalkınma planlarının, vadeli planların hazırlanmış olduğu yer yine Kalkınma Bakanlığı’dır. Onun için Kalkınma Bakanı’na yapacağınız ziyaret en doğru ziyaret olacak” dedi.

SOSYAL GELİŞMİŞLİK ENDEKSİ PARAMETRELERİ BİZİ SIKINTIYA SOKUYOR

Gül laboratuvarı için Kalkınma Bakanlığı’ndan bütçe istenilebileceğini bildiren Bilgiç, “Ancak Kalkınma Bakanı’ndan istememiz ve anlatmamız gereken bir hadise var. Geçen yıl Ekonomi Bakanlığı’nın bütçesi için bir konuşma yapmıştım. Organize Sanayimizde 2011’de çalışan insan sayısı 1944. Bugün bunun 2 binin üzerine çıktığını varsayalım. Bu orta boyutlu yaklaşık 1000, 1500 yataklı bir otelde çalışan personel sayısıdır. Organize Sanayimizin durumunu, boşluğunu, teşvikten yararlanamadığımız, işletme sayılarımızın, çalışan sayısının 5 bini bulmadığını ama sosyal gelişmişlik endeksi parametreleri içinde ise sanayiye ilişkin de bizim bir şey ortaya koyamadığımızı ortaya koymalıyız. Sosyal gelişmişlik endeksi parametreleri açısından iyi bir noktadayız. İyi noktada olduğumuz için sürekli ağlamamıza gerek yok. Ama bizim sürekli olarak eleştirdiğimiz nokta kamu yatırımlarıdır. Kara Havacılık Okulu açıldıktan sonra sosyal gelişmişlik parametremiz bir üst noktaya daha sıçrayacak.

AFYONLA AYNI GRUPTA OLMALIYIZ

Isparta’da maalesef sanayi noktasındaki ihmal, sosyal gelişmişlik parametrelerine yansımadı. Afyonkarahisar 4. bölgede. Ancak sosyal parametrelerin içinde jeotermal bir varlık göremiyorum. Jeotermal olsa belki de Afyon’u 3. bölgeye taşımanız lazım” diye konuştu.

TEKNİK LİSENİN İHTİYAÇ OLDUĞU YERDE İLLAKİ BU YATIRIMIN ÜNİVERSİTEYE KAYDIRILMASI TAVSİYESİNE BEN İTİRAZ EDERİM

Isparta’da çok ciddi bir şekilde öğrenci potansiyelinin olduğunu belirten Milletvekili Bilgiç, “Sosyal gelişmişlik parametrelerini en çok etkileyen üniversite. Ancak bizim en az yararlanabildiğimiz yer yine üniversite. Bugün dahi Rektör Hoca ‘itirazım var’ şarkısını söyledi. En azından teknik lisenin ihtiyaç olduğu yerde illaki bu yatırımın üniversiteye kaydırılması tavsiyesine ben itiraz ederim. Üniversitenin 2013 yılı genel bütçeden aldığı kaynak 243 milyon TL’dir. Bunun döneri olur 320 milyon TL’lik bir bütçeden bahsediyoruz. Isparta Belediyesi’nin bütçesi 70 milyon olarak gerçekleşiyor. 4 katı olarak gerçekleşen bütçeyi yöneten bir yerden bahsediyoruz. Biz 7 yıl içinde 200 milyon TL ek ödenek getirdik. Bu büyüklüğün Isparta’ya gerçek manada yapılabilmesi lazım.

Parametreler açısından gerçek manada iyi olduğumuz şey kişisel girdidir. O da tarım ve hayvancılıktadır. Tarım ve hayvancılıkta kişi başı yaratılan katma değer manasında biz 18 bindeyiz. Afyon 14 binde. Biz bu konuda çok çok üstünüz” dedi.

10, 50 YILLIK HEDEFLERİMİZİ BELİRLEYELİM VE BU

TOPLANTILARA ISPARTA’DA DEVAM EDELİM

Diğer taraftan Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Isparta’nın 10, 50 yıllık hedeflerinin belirlenmesi gerektiğini söyledi. Bu hedefler için koşulması tavsiyesinde bulunan Adar, “Her gelen bir bürokratın şunu yapacağım, bunu yapacağım deyip de şehri geriye götürmemesi lazım. Biz bugün Ankara’da bunun temelini atalım. Isparta’da bu toplantılara devam edelim.  Isparta’nın vizyonunu çizelim. Tarımda mı, sanayide mi, hayvancılıkta mı, ya da başka bir alanda mı büyüyeceğiz? Bunları öncelikli sırasına göre belirleyelim. Hep beraber o hedefe doğru kilitlenelim” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZİ KOYDUK ZATEN!

ITB Başkanı Adar’ın bu tavsiyesi üzerine Milletvekili Recep Özel ise “O hedefi koyduk zaten; İlim şehri olacak” dedi. Bu arada Özel, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin’in TOBB ve TBMM ziyaretlerinde bulunmamasını eleştirdi. Özel, “Basın üzerinden savunma yapacaksa gelip burada elini taşın altına koyacaksın!” dedi. Özel’in bu tepkisi çeşitli yorumlara sebep oldu.

 

Bu haber 922 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...