“Sana Ispartalılar gereken dersi sandıkta verecek”

20 Haziran 2013 19:02

Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, AKP’li Belediye Meclis Üyesi İsmail Tanışman’ın belediyenin çalışmalarına yönelik açıklamalarına cevap verdi.

Eren açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Sayın İsmail Tanışman yine eline birileri bir yazı tutuşturmuş zırvalamış durmuşsun. Aslı astarı olmayan bir yazı kaleme almışsın. Festivalde halkın eğlendiğini, vatandaşımızın festivale akın ettiğini basın fark etmiş ve “Halk var bürokrasi yok” diye başlık atmış ama sen ise halk yokmuş gibi ahkam kesiyorsun. Sen nasıl gözlem yaptın, görmeden nasıl yorum yapıyorsun bilmiyorum ama sana tavsiyem ilk önce halka saygılı ol ondan sonra yorum yap.

Sen kendine olduğu gibi, halkın Sayın Yusuf Ziya Günaydın’a da teveccüh etmediğini yazmışsın. Festivale katılan binlerce insanımız Sayın Başkanımıza nasıl teveccüh ettiğini zaten gösterdi. Bizim bir şey söylememize gerek bile yok. Sen böyle yazılar yazdıkça biz seviniyoruz.

Tanışman sen okuma da bilmiyorsun. Müzenin önünde inşaatın hangi tarihte biteceğini gösteren bir tabela var. Git oku. Bitiş tarihi 25 Haziran. Müzemizin inşaatı senin her türlü yalan ve iftiralarına rağmen 1 ay içerisinde bitecek ve bittiği gün de ben seni oraya davet edeceğim. Orada bir teşekkür konuşması yaparsın. Sen ve senin gibilerin içi kan ağlıyor. Vatandaşa yalan söylemekle eline ne geçiyor?

Sen yazılarında iftira atmaya, yalan söylemeye devam et, biz Sayın Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında Isparta’ya kazanımlar elde etmek için üstün gayretli çalışalım, hizmet edelim.

Sayın Tanışman, bilmediğin, anlamadığın şeylere kafa yoruyorsun. Bir defa gerçekleri öğren ve doğruları yaz. “Bitiremedin” dediğin ITKM senin ekibin döneminde anlaşma yapıldı ve o dönemde bitmesi gerekiyordu. Tanışman bunu niye yazmıyorsun? Biz seni aydınlatalım ki doğruları öğren ve Ispartalı vatandaşlarımızda bunları bilsin.

Sözleşme 26.10.2005 tarihinde yer teslimi de 18.07.2006’da yapılmış. 24 ay sonra teslim edileceği söylenmiş. Yani tarih verelim senin kafana yerleşsin; 18.07.2008 yani senin döneminde bitmemiş, 6 ay ek süre verilmiş 27.02.2009 tarihinde bitmesi gerekirken bitmemiş ve bize teslim edilmiş. “İşi ehline ver bitirsin” diyorsun; artık kabak tadı vermeye başladı. Ya anlamıyorsun ya da bilinçli olarak yalan yazıyorsun. ITKM inşaatını ben değil siz başlattınız. Basının da yazmış olduğu gibi eski parayla 400 trilyon kayba uğradık.

Şunları da açıklamakta yarar var; trafolar, vakıf arazileri, alınmamış binalar vs. bu sorunları bile çözmemişsiniz. Bunları da biz çözdük.

Senin yönetimin sözleşme şartlarını yerine getirmesin bize suç isnat et. Senin yaptığın en hafif ifadesiyle ayıptır.

“15 milyon TL parası var” diyorsun. O zaman vardı ve yatırımlara yönlendirildi. Senin beğenmediğin, Isparta halkına mal olmuş 120 araç, Davraz Pazar Yeri, Etnografya Müzesi, Gökkubbe, Bimsblok kırma ve yalıtım fabrikaları yapıldı ve yapılıyor, Isparta kazanıyor Tanışman seyrediyor. Yanlış bilgilerle de avunuyor. Sen hayal kurmaya devam et. Sana Ispartalılar gereken dersi sandıkta verecek. O zaman seninle bir daha görüşeceğiz Sayın Tanışman”.

 

 

Bu haber 3482 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...