Etnografya Müzesi 30 Ağustos’ta açılışa hazırlanıyor

20 Haziran 2013 19:02

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Türkiye’nin en büyük müzesi olacak olan Etnografya müzesine gece denetimi yaptı. Geçtiğimiz gece saat 23.30’da yaptığı denetimde inşaattaki çalışmaları inceledi. Günaydın İnşaatın 30 Ağustos Zafer bayramında açılışa hazır hale gelmesi için müteahhit firmayı boş bırakmıyor. Günaydın ayrıca inşaat alanında konan her taşı kontrol ederek müzenin mimari özeliğini ve sanatsal yönünü de sık eleyip ince dokuyarak çalışmalara yön veriyor.

Günaydın denetim sonrası gazetecilere de kısa bir açıklamada bulundu. Günaydın, inşaat çalışmalarının beklenilen süreden önce tamamlanması için gayret gösterildiğini inşaatın beklenilen düzeyde devam ettiğini ancak küçük aksaklıkların oluştuğunu onları da kendisinin düzelttiğini belirtti.

Günaydın, “Bu gece vakti müzemizde yapılan çalışmaları incelemek için geldim. İnşaatımız oldukça hızlı ve istenilen düzeyde gitmektedir. Ufak tefek bazı eksiklikler bulunmakta. Bunlarında çözülmesi için müteahhit firmaya talimatlar verdim. Müzemiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’na hazır hale getireceğiz. İnşallah Zafer Bayramımızda Bayramımıza yakışır bir açılış düzenleyeceğiz. İnşaatımızın kaba inşaatı tamamlanmış durumda. önümüzdeki günlerde de çevresini ve etrafını gül motifleri ile süsleyeceğiz. İnşallah binamız hem simgesel olarak Isparta’mızı hatırlatan bir yapı ve müze haline gelecek. Müzemizi gül sentezi ile birleştirerek özel bir yapı haline gelecek” dedi.

 

 

Bu haber 697 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...