Gül Anıtı İran’ı süsleyecek

20 Haziran 2013 18:58

İranlı gül ürünleri üreticisi The Raheb Grup yöneticileri Isparta ziyaretinde Kaymakkapı Meydanı’nda karşılaştıkları gül anıtına hayran kaldı. Firma temsilcileri gül anıtının bir benzerinin kendi ülkelerinde uygulanması için Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’dan teknik destek talebinde bulundular. Firma yöneticileri kendi işyerleri girişlerine gül motifli anıt uygulamasının yanı sıra gülden yapılan içeceklerle ilgili Isparta’da yatırım yapabileceklerini belirterek, karşılıklı işbirliği teklifinde bulundular.

İran The Raheb Grup CEO’su Majid Raheb, Yönetim Kurulu Üyesi Shahram Raheb ve Akita Doğal Ürünler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Kılıç ile Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Kılıç, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ı makamında ziyaret etti.

Isparta’nın her yerinin gül motifleriyle bezenmesinin ve otobüslerde dahi gül fotoğraflarının kullanılmasının kendilerini çok etkilediğini belirten İranlı firma yöneticileri gülün aynı zamanda sanatta kullanımının hoş olduğunu dile getirdiler. Kendilerinin gül ve gülsuyunu yemeklerde kullandıklarını ve bunun ülkelerinde bir kültür olduğunu kaydeden İranlı yetkililer, “Bizde içilebilir gülsuyu vardır. Gülden içecekler üretiyoruz ve bunların satışı yapılıyor. Şehrinizi ziyaretimizde gül anıtını gördük ve etkilendik. Bu uygulamalardan kendi ülkemizde de yapılmasını istiyoruz ve bu konuda sizlerden yardım bekliyoruz” dediler.

2 ülke arasında karşılıklı işbirliği yapabileceklerini aktaran firma yetkilileri ayrıca İran’da yaptıkları içeceklerin burada da yapılabileceğini aktardılar. The Raheb Grup CEO’su Majid Raheb, “Sizden bir komite gelerek fabrikalarımızı inceleyebilir. Karşılıklı işbirliği yapabiliriz. Sizi ülkemize davet ediyorum. İran’da petrolden sonra gül en büyük ihracat materyalidir” şeklinde konuştu.

İranlı firmanın gül anıtını beğenmesi ve kendilerini ülkelerine davet etmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise, belediye olarak güle verdikleri önemden bahsetti. Gül anıtının bir benzerinin İran’da yapılması için gerekli yardıma hazır olduğunu söyleyen Başkan Günaydın, belediye olarak Gülü Isparta’da bir yaşam haline getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Gül anıtlarının yanı sıra şehirde gül dikim çalışmaları gerçekleştirdiklerini, yine kaybolan bir sanatın gül ile buluşturulduğunu ve Ahşap Ağaç Atölyesi’nde gül motifli ürünler yaptıklarını anlattı. Yine gülü cam ürünlerinde de uygulamaya başladıklarını aktaran Başkan Günaydın, İran davetine katılabileceğini sözlerine ekledi.

 

 

Bu haber 761 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...