Yalvaç’ta İŞGEM Faaliyete geçti

17 Haziran 2013 19:24

Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın yoğun çaba sarf ederek Yalvaç’a kazandırdığı İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) 4 Haziran itibariyle faaliyete geçti. Yalvaç Güçsüzler Yardım Vakfı’nın da aracılık ettiği merkez deyim yerindeyse kuluçka merkezi olarak adlandırılıyor. İŞGEM bünyesinde kurulan işletmelere 100 bin TL’ye kadar destek sağlandığı gibi 5 yıl boyunca da her fırsatta destekleniyor.

Ekonomiyi geliştirme ve girişimcilerin projelerini hayata geçirmesinde en önemli rollerden birini üstlenen İŞGEM, Yalvaç’a açıldı. Bu merkez ilçe adına çok önemli fırsat. Çünkü bu merkez bünyesinde kurulacak olan yaklaşık 20 işletme 100 bin TL’ye kadar desteklenecek ve bu destekler 5 yıl boyunca sürecek. İŞGEM, işletmenin ayağa kalkıp yürümesi için danışmanlık hizmetinin yanı sıra birçok alanda yeni kurulan işletmeye büyük fayda sağlıyor.

ADANA’DA SİLİKON VADİSİ KURMUŞLAR

KOSGEB İl Müdürü Yurdun Yıldırım, bu merkezi kendi bünyelerinde açamadıklarını bildirdi. Bu merkezin açılması için Belediye Başkanları, Meslek Odaları ya da sivil toplum kuruluşlarının kendilerine müracaat etmeleri gerektiğini ifade eden Yıldırım, ‘’Adana’da KOSGEB işbirliği ile kurulmuş İş Geliştirme Merkezi var. O merkezde yazılım ve sağlık, medikal alanında ürünler üreten firmalar bir araya gelmiş küçük bir Silikon Vadisi gibi ürünler yaratan işletmeler var.  Isparta’da neden kurulmasın? Yalvaç’taki İŞGEM Belediye Başkanı Tekin Bayram’ın teşebbüsü ve KOSGEB’in işbirliğiyle kuruldu. Merkezin tadilatı ve yönetimi için destek vereceğiz. İş Geliştirme Merkezi’nde kurulan işletmelere 100 bin TL’ye kadar destek sağlıyoruz. Bu destek 5 yıl sürüyor. En az 20 işletmeye 30 bin TL’ye kadar hibe 70 bin TL’ye kadar geri ödemeli faizsiz olmak üzere toplam 100 bin TL’ye kadar destek veriyoruz’’ dedi.

ISPARTA’DA DÜŞÜNCEMİZ VAR AMA BAŞVURU YOK

Öte yandan Isparta merkezde de böyle bir merkezin kurulmasını çok istediklerini ancak kendileriyle işbirliği yapacak herhangi bir kuruluşun bulunmadığın dile getiren Yıldırım, ‘’Isparta’da düşüncemiz var. Ancak bu konuda hangi meslek kuruluşu ya da hangi kamu kurumu bizimle işbirliği yapabilir bilemiyorum.  Ticaret ve Sanayi Odası ya da Belediye ile işbirliği yapılabilir. Destek mekanizmalarımızda işbirliği gerektiriyor. İşbirliği olmadan İş Geliştirme Merkezi kuramayız. Yerel aktörlerle yaptığımız işbirlikleriyle o yöreye yararlı olabiliyoruz’’ şeklinde konuştu.

Bu haber 1782 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...