SDÜ’den işitme engelli ortaokul öğrencilerine yönelik doğa eğitimi

17 Haziran 2013 19:19

Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Öğretim üyeleri tarafından, TÜBİTAK kapsamında tüm Türkiye'de ilk defa işitsel engelli bireylere doğa eğitimi verilmesine yönelik desteklenen ‘Sessiz Doğa’ projesi başlatıldı.

Bu kapsamda, SDÜ Öğretim üyeleri işitsel engelli öğrencilere bir haftalık Isparta- Antalya- Burdur ve Konya illerini kapsayan doğa eğitimi verilecek.

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu; “TÜBİTAK kapsamında tüm Türkiye'de ilk defa işitsel engelli bireylere doğa eğitimi verilmesine yönelik desteklenen proje "Sessiz Doğa" Süleyman Demirel Üniversitesi Yenişarbademli Meslek Yüksekokulu Öğretim üyeleri tarafından başlatılmıştır.

"Doğa ve engelli" kelimelerinin aynı cümle içerisinde bile kullanımı zorken SDU Öğretim üyeleri işitsel engelli öğrencilere bir haftalık Isparta- Antalya- Burdur ve Konya illerini kapsayan doğa eğitimi vereceklerdir.

Projedeki temel amacımız, projemiz çerçevesinde hedef kitle olarak engelli öğrencilere yöremizde yer alan milli park, tabiat parkı ve ekolojik - biyolojik öneme sahip alanları, müzeleri, yaban hayvanlarıyla buluşabilecekleri alanları ve bu alanlar bazında biyolojik ve ekolojik obje, kavram, doğal olay ve oluşumların tanıtılması, öğretilmesi suretiyle onlara; Doğa, Korunan Doğal Alanlar ve doğa eğitimi konusunda bilgi kazandırmak, eğitilecek öğrenci grubunu korunan doğal alanlar, çevre ve ekoloji alanında bilgilendirerek bu konuların sevilmesini sağlamak,  aldıkları bilgi-kültür ve tecrübeyi diğer öğrenci arkadaşlarına aktarmaları sayesinde doğa ve ekoloji kültürünün ülkemizde yaygınlaştırılmasına hizmet etmektir.  Yine, öğrencilerimizin doğayı ve çevresindeki sosyal dokuyu bir dershane ve bir laboratuar gibi algılayarak doğa ve toplumu anlayabilme becerilerinin gelişmesine katkıda bulunmak, projenin amaçları arasındadır.  Katılımcılar için; sosyal, bilimsel, teknolojik ve kültürel yönlerini de kapsayacak biçimde, doğanın gerçek dilini kullanarak, çevre eğitiminde disiplinler arası ve bütüncül bir eğitim-öğretim programı geliştirebilecek ve doğa farkındalığı oluşturulacaktır. Projemizde hedeflenen bu doğa farkındalığının yanında engelli öğrenciler için sosyalleşme, özgüven ve sorumluluk artımı da şüphesiz çıktılar arasında yer alacaktır” dedi.

 

Bu haber 704 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...