“6 İl’e üniversite açılırken Milletvekillerimiz seyrediyor”

14 Haziran 2013 19:15

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı’da söz alan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta milletvekillerini halkımıza şikâyet etti. Isparta’ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması için verdiği önergeye diğer Isparta milletvekillerinin sessiz kaldığını ifade eden Korkmaz, “Açılan üniversitelerin birilerinin paşa gönlü öyle istediği için açıldığına dair kaygılar vardır. En vahimi de bu endişeleri giderecek ortaya konmuş haklı gerekçeler bulunmamasıdır” dedi.

MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz, Isparta’ya ikinci bir üniversite kurulmasına dair verdiği önergenin diğer Isparta milletvekilleri tarafından neden savunulmadığı konusunda sorgulamasına devam ediyor. Dün Türkiye Büyük Millet Meclisi Kürsüsünde Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarı’da söz alan Korkmaz, Isparta milletvekillerini tüm Türkiye’ye olduğu gibi halkımıza şikayet etti.

AKP ÜNİVERSİTELER GEÇ KAPANSIN DİYE DUA EDER HALE GELDİ

Üniversitelerin sadece kendi yarattığı ekonomiyle esnafa rahat bir nefes aldırdığını ve bu yüzden ikinci bir üniversiteye “Evet” dediklerini açıklayan Korkmaz, “Isparta’nın ekonomisini çökerten AKP, şimdi yatıp kalkıp üniversitelerin geç kapanması için dua etmektedir. Neden? Çünkü üniversiteler tatile girip öğrenciler Isparta’yı terk ettiği zaman piyasada yaprak kımıldamamaktadır!” dedi.

MAHCUBİYETLERİNDEN SUSMALARI GEREKİRKEN

ÜSTÜNE BİR DE HAKARET EDİYORLAR

Öte yandan Isparta’ya ikinci bir üniversite kurulması için verdiği önerge yüzünden AKP Milletvekilleri tarafından hakarete uğradığını ifade eden Korkmaz, şöyle devam etti; “AKP milletvekillerinin beklemek ve susmak dışında attığı müspet bir adım yoktur. 6 ile üniversite açılırken yine seyretmektedirler. Mahcubiyetlerinden sussalar iyi olmaz mı? Hayır! Gazetelere de Isparta’ya ikinci bir devlet üniversitesi kurulması için verdiğim önergeyle ilgili olarak siyasi nezakete uymayan ‘edebimiz elvermez edepsizlik edene’ gibi ne bir milletvekili nezaketine ne de bir hemşeri hukukuna uymayacak biçimde hakaretler yağdırılmaktadır.

TEKLİFİMİZDEN ISPARTA MİLLETVEKİLLERİNİN

HABERİ OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR

Bu tasarı Milli Eğitim Komisyonunda görüşülmüştür. Tali olarak da Plan ve Bütçe Komisyonuna sunulmuştur. Plan ve Bütçe Komisyonun Başkan Yardımcısı da Isparta AKP Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’tir. Bu tasarı Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmeden Milli Eğitim Komisyonuna gönderilmiştir. Yani bu tasarıyı görüşmeyi bile gündemine almamıştır! Milli Eğitim Komisyonunda da CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner Bey bulunmaktadır. Milli Eğitim Komisyonu üyesi olmadığım için bu kanunla ilgili zaten orada değişiklik önergesi verme hakkımız bulunmamaktadır. Bu yüzden Genel Kurulda ek madde olarak teklif vermek zorunda kaldık. Bu teklif bastırılarak AKP gurubuna da 1-2 saat öncesinden dağıtılmıştır. Yani teklifimizden Isparta Milletvekillerinin haberi olmaması mümkün değildir.

ISPARTA HALKI SİZİ SANDIKTA BEKLİYOR SAYIN AKP MİLLETVEKİLLERİ

Hem bir şey yapmayacaksın hem de yapana hakaretler yağdıracaksın. Bu hakarete cevap vermiyorum, Isparta halkı sizi sandıkta bekliyor Sayın AKP milletvekilleri. Cevabı onlar verecek. Şehr-i Gül Üniversitesi kurulması yönündeki teklifimiz merkezi Isparta’da olmak üzere büyük ilçelerde fakülte kurulmasını, diğer ilçelerde de meslek yüksekokulu kurulmasını öngörüyordu.

ISPARTA BU YATIRIMI DÖRT GÖZLE BEKLEMEKTEDİR

Isparta halkı SDÜ’nün tüm altyapısını oluşturarak öğrencilere okul, barınma ve sosyal imkânlarını fazla fazla karşılamıştır. Şehrin altyapısı hazırdır. Isparta halkı bu yatırımı dört gözle beklemektedir. Açılan üniversitelerin birilerinin paşa gönlü öyle istediği için açıldığına dair kaygılar vardır. En vahimi de bu endişeleri giderecek ortaya konmuş haklı gerekçeler bulunmamasıdır. Hükümet nezdinde sesi güçlü çıkan AKP Milletvekillerinin şehrin hemen listenin başına yazılmaktadır. O zaman soruyorum; Neden Isparta’nın ikinci üniversite talebi dikkate alınmamıştır? Isparta’nın eksiği nedir? Her alanda olduğu gibi Ispartamız üniversite konusunda da neden arkaya itilmiştir? Bu soruların cevabını Isparta halkı bekliyor. Kılını bile kıpırdatmayanların yarın Isparta halkına söyleyecek sözleri de olmayacaktır.”

 

Bu haber 620 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...