Isparta’nın en temiz sanayi tesisi: Kalekim

14 Haziran 2013 19:11

Kalekim A.Ş. Isparta İşletmesi, çevre konusunda yürüttüğü başarılı çalışmalardan dolayı “En Temiz Sanayi Tesisi” ödülüne layık görüldü. Kalekim A.Ş.’nin ödülünü Vali Memduh Oğuz verdi.

Yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren Kalekim A.Ş., Isparta’daki tesisinde sürdürdüğü çevreye duyarlı faaliyetlerinin değerlendirilmesi sonucu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılının “En Temiz Sanayi Tesisi” ödülünü almaya hak kazandı. Çevrenin korunması ve çevre bilincinin yaygınlaştırılması konularında gösterdiği çabalardan dolayı “En Temiz Sanayi Tesisi” seçilen Kalekim A.Ş.’nin ödülü, Vali Memduh Oğuz verdi.

Kalekim A.Ş.’nin tüm tesislerinde, bugünü olduğu kadar geleceği de düşünerek çevreye duyarlı çalışmalar yaptıklarını belirten Kalekim A.Ş. Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Dünyadaki gelişme ve sektörel gereksinimleri yakından takip eden şirketimizin, sektördeki başarısını ve saygınlığını sürdürebilmek adına çevre duyarlılığı devam edecektir. Çevre politikasını, üretim faaliyetleri ve destek süreçlerinde, çevreye karşı oluşabilecek olumsuz etkileri minimize etmek olarak benimseyen Kalekim A.Ş. Isparta İşletmesi de, tüm çalışanları, hatta tedarikçileri ile çevreci yaklaşımı özümseyerek hayata geçirmiştir. Çevre dostu şirket olarak aldığımız ödülden dolayı Kalekim Ailesi olarak gururluyuz” şeklinde konuştu.

KALEKİM HAKKINDA

Kalekim A.Ş., yapı kimyasalları alanında üretim ve satış kapasitesi olarak Türkiye’de birinci, Avrupa’da ise 5’inci şirket konumundadır. Yurtiçinde İstanbul, Isparta, Mersin, Yozgat ve Erzurum tesislerinde üretimini sürdüren Kalekim, aynı zamanda Rusya’daki fabrikasıyla faaliyet gösteren, Türkiye’nin öncü kuruluşlarından biridir. Kurulduğu 1973’ten bu yana seramik yapıştırıcısından su yalıtım çözümlerine, ısı yalıtımından boyaya, endüstriyel zemin çözümlerinden derz dolgu malzemelerine kadar geniş yelpazede üretim yapan Kalekim, inşaat sektörünün birçok alanında faaliyet göstermektedir.

 

 

Bu haber 701 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...