Veliler itiraz etti, Vali Oğuz uzlaştırmaya çalıştı

12 Haziran 2013 19:27

Kamile Gürkan İlköğretim Okulu, 4+4+4 eğitim sistemi ile ilkokul oldu. Şuanda kademeli geçişin uygulandığı okulda veliler bu ayrıma itiraz ediyor. Veliler, bu konuda İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’a taleplerini ilettiler. Can ile veliler arasındaki uzlaşmayı Vali Oğuz sağlamaya çalıştı.

Milli Eğitim’de 4+4+4 eğitim sistemine geçişle ilköğretim okulları ilkokul ve ortaokul olarak ayrılıyor. Bazı okullarda bu geçiş direkt yapıldı ancak bazı okullarda kademeli geçiş uygulanıyor. Kanun kapsamında 2014-2015 eğitim öğretim yılında geçişler tamamen bitecek. Bu kapsamda Emre Mahallesi’nde bulunan Kamile Gürkan İlköğretim Okulu, geçtiğimiz eğitim öğretim yılında ilkokul oldu. Ancak okuldaki geçiş kademeli olarak devam ediyor. Geçtiğimiz yıldan itibaren 5. sınıflara öğrenci alınmıyor. Ancak öğrenci velileri bu duruma karşı çıktılar. Konuyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ile görüşen veliler, Vali Memduh Oğuz’a da yardımcı olması konusunda taleplerini ilettiler. İl Milli Eğitim Müdürü Can ile veliler arasında uzlaştırıcı bir rol üstlenen Vali Oğuz, çözüm önerileri sundu.

MEB’İN KESİN TALİMATI VAR

Can, yürürlüğe giren kanun kapsamında tüm illerdeki okulların ilk ve ortaokul olarak ayrılacağını belirterek, bakanlığın bu konuda kesin talimatı olduğunu bildirdi. Can, “Burada daha önce bir takım çalışmalar yapılmış. Ancak dönüşüm olmayan okullarla ilgili bakanlık yetkilileri sürekli bizi arayarak, bilgi sormakta. Bu okulda dönüşüm gerçekleşmiş. Geriye adım atmamız çok zor. Bunun bazı teknik de zorlukları var. Bütün riskleri göze alarak, geriye dönüş yapmaya kalksak bile Milli Eğitim Bakanlığı sistemi açısından hem de öğretmen bulma konusunda zorluklar yaşarız” dedi.

EKONOMİK DURUMU İYİ OLMAYAN AİLELER VAR

Can’ın konuşmasından sonra veliler, çocuklarının ortaokul için başka mahallere gitmesi gerektiğini belirterek, bu durumu ekonomik anlamda kaldıramayacakların olduğunu söylediler. Veliler, “Çocuklarımız Nazmi Toker, Üç Kardeş ve Gürkan Ortaokulu’na gitmek durumunda kalacaklar. Biz çocuklarımızı yürüyerek gönderemeyiz. Servis için de ekonomik durumu olmayan aileler var. Çözüm istiyoruz” diye konuştular.

HİÇ AYRILMASAYDI İYİYDİ

Velilerin konuşmasından sonra araya giren Vali Memduh Oğuz, iki tarafında olumlu yaklaştığını belirterek, çözüm önerileri sundu. Oğuz, “Milli Eğitim Teşkilatı bunu hiç ayırmasaymış iyiymiş. Ancak bu artık oldu. Yarından sonra ne yapılacağı belli değil, ama bugün ne yapabiliriz onu konuşmamız gerekir. Burada iki olumlu yaklaşım var. Velilerin mutlu olmasını istiyoruz.

HAYIRSEVERE OKUL YAPTIRALIM

Bu okulda birinci 4 ve ikinci 4’te bulunsun. Geçici çözüm istemiyoruz. Bu okulda tek çözüm ikili öğretim olur mu? ve bu mahallede 4 yıllık ilave okul için bir okul daha yapılabilir mi? Bir yere bir temel atalım. Hangi grubun derslik sayısı azsa 12 derslik bir temel atalım. Bunu da bir hayırsevere yaptıralım” dedi.

AİLELER TEDİRGİN

Okul Aile Birliği Başkanı Ertan Akarsu ise, en yakın ortaokulun yaklaşık1,5 kmuzaklıkta olduğunu ifade ederek, 5. sınıf öğrencilerinin daha küçük yaşlarda olduğunu ve mahalle dışında eğitim görmelerinin aileleri de tedirgin ettiğini bildirdi.

Bu haber 1492 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...