Japonlar, Isparta’yı tanımıyor!

12 Haziran 2013 19:22

Japonya’nın en çok izlenen devlet televizyonlarından NHK Art’nın yöneticilerinden oluşan heyet, önceki gün belgesel çekimi için Isparta’ya geldi. Güle olan ilgileriyle tanınan Japonlar, dünya gülyağı üretiminin yüzde 60’ını karşılayan ve Türkiye’nin gül bahçesi diye övündüğümüz Isparta’yı daha yeni tanıdıklarını ifade etti.

Güle olan ilgileriyle bilinen Japonların dünya gül yağı ihtiyacının yüzde 60’ın karşılayan Isparta’yı daha yeni tanıdıkları ortaya çıktı. Japonya’nın en çok izlenen devlet televizyonlarından NHK Art’nın yöneticilerinden oluşan heyet, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı vasıtasıyla önceki gün belgesel çekimi için Isparta’ya geldi. Ancak burada ilginç bir durum yaşandı. NHK Art heyeti, Japonların güle çok ilgi duyduğunu, ancak Isparta ve Batı Akdeniz’i yeni yeni tanımaya başladıklarını söyledi.

CEFASINI BİZ SEFASINI BULGARİSTAN SÜRÜYOR!

Japon heyet, BAKA uzmanlarının eşliğinde 5 günlük programda Isparta gülünün, tanıtım belgeselini çekti. Dünya gülyağı ihtiyacının yüzde 30’un karşılayan Bulgaristan ise tanıtım organizasyonuna ağırlık veriyor. Öyle ki Japon heyet, Bulgaristan’ın her yıl Japon turistleri sadece gül çiçeği toplamak için mayıs- haziran aylarında ağırladığını ve en az birer hafta kalıp çevrede kültür turlarına kattıklarını belirttiler. Bu modeli örnek alan BAKA heyeti de aynı şekilde Japonları Isparta’ya getirerek gül belgeseli çekimleri düzenlettirdi.

 

Bu haber 653 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...