“Savunma savunulacak hale geldi!”

12 Haziran 2013 19:21

Baro Başkanı Avukat Gökmen Gökmenoğlu, İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde 49 avukatın cübbeleri ile birlikte yaka paça gözaltına alınması ve darp edilmesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Savunma savunulacak hal almıştır” dedi.

Baro Başkanı Gökmen Gökmenoğlu, İstanbul’daki avukatların Gezi Parkı olaylarında polisin uyguladığı şiddeti protesto etmeleri ve bu şiddetin sorumluları hakkında savcıları göreve çağırmalarından dolayı önceki gün Çağlayan adliyesinde polisler tarafından şiddete maruz kaldıklarını belirtti. Bu durumu “Avukatın susturulması halkın susturulmasıdır” yorumuyla açıklayan Gökmenoğlu, sert bir açıklama yaptı.

KİMSE BİZİ EMNİYET TEŞKİLATIMIZLA

KARŞI KARŞIYA GETİRMEYE ÇALIŞAMAZ

Gökmenoğlu’nun açıklaması şu şekilde “Bugüne kadar biz sizleri kendimizden gördüğümüzü her platformda ifade ettik gazeteci ve basın mensubu arkadaşlarımızın her daim yanında olduk. Mesleklerimizin çile ve zorluklarını aynı olduğunu hissettik. Yeri geldi destek verdik yeri geldi sizleri de savunduk. Bununla da yetinmedik emniyet teşkilatımıza ve güvenlik güçlerimize yönelik saldırıların da karşısına dikildik. Kimse bizi emniyet teşkilatımızla karşı karşıya getirmeye çalışamaz. Avukatlar halkın sesi olarak, onların alacaklarında, borçlarında, hukuki her türlü sıkıntılarında da halkımızın yanında olduk. Tutuklanan, gözaltına alınan vatandaşlarımızın her dakika ve her saat yanlarında olduk. İfadelerinde karakollarda ve son aşama olan cezaevlerinde bile onlarla yan yana olduk. Yeri geldi alacaklıyı savunurken borçlu tarafça yeri geldi borçluyu savunurken alacaklı tarafça eleştirildik. Yeri geldi davacı ve şikâyetçiyi savunurken sanık veya davalı tarafça, yeri geldi davalı veya sanık yanındayken sanık veya davacı tarafça sadece görevimizi yaptığımız için yerildik. Yerden yere vurulduk, hatta yeri geldi suçu değil, müvekkilimizi savunduk diye tehdit edildik, darp edildik ve hatta canımıza kast edilip öldürüldük.  Biz bunları Avukatlık yeminimiz gereği ve savunmanın kutsallığına inandığımız için yaptık. Çünkü biz Halkın ve Hakkın Avukatı, Yargının üçayağından biri olarak yaptık.

SAVUNMANIN GÖZALTINA ALINMASI HALKIN

VE HAKKIN SESİNE YAPILAN GÖZALTIDIR

Avukatın susturulması sizlerin yani halkın susturulmasıdır. Çünkü son yaşanan olay aslında bize değil halkın sesine savunma hakkına yani sizlere, sizlerin savunma hakkına yapılmıştır, Bugün biz kendimizi savunmayacağız, bugün savunma sırası sizde. Önceki basın açıklamalarımızın hepsinde yaşanan olaylar karşısında itidalli, temkinli ve sağduyu ile hareket edilmesi çağrısında bulunmuştuk. Yine aynı telkinlerde bulunuyoruz. Yorumlarımız samimi ve içten. İstanbul’da ki meslektaşlarımızın gözaltına alınmasını Avukatlık Kanunun 58 ve Anayasanın 26. maddesi dikkate alınarak, savunulmasını ve yorumunu siz yapın. Bugün savunmayı bizler adına asıl savunmanın sahipleri olan sizlere bırakıyoruz. Çünkü meslektaşlarımızın gözaltına alınması aslında size yapılmıştır. Savunmanın gözaltına alınması halkın ve hakkın sesine yapılan gözaltıdır. Bugün savunma savunulmak zorunda kalmıştır. Herkes savunmaya ihtiyaç duyabilir. Kimse bizi emniyet teşkilatımız ile karşı karşıya getirmeye çalışmasın!”

 

 

Bu haber 627 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...