Keçiborlu’ya çiftçi inceleme gezisi

12 Haziran 2013 18:37

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Cenk Şölen, Müdür Yardımcısı Taner Gökdoğan, Şube Müdürleri, İlçe Müdürleri, İl ve İlçe Müdürlüklerinde görevli teknik elemanlar, yöre çiftçileri ve Kazakistan'dan İlimize teknik gezi için gelen 12 kişilik Kazak ekibinin de katılımıyla Keçiborlu ilçesinde çiftçi inceleme gezisi yapıldı. .

Çiftçi inceleme gezisinde 1 Gül, 1 Lavanta ve 1 adet Zambak bahçesinde yerinde incelemeler yapıldı. Yörede bir ilk olması sebebiyle zambak bahçesinde işletme sahibi tarafından zambak üretimi ve yağ elde edilmesi ile ilgili olarak bilgiler verildi. Daha sonra klasik usullerle gül yağı üreten bir çiftçinin üretim tesisi gezildi. Arkasından da modern usullerle gül yağı üretimi yapan tesiste incelemelerde bulunuldu.

Keçiborlu İlçe Müdürü Ahmet Naci Bahtiyar tarafından Ardıçlı Köyü düğün salonunda sunum yapılarak gezi sırasında tanıtılan ürünler ve Lenox yem şalgamı ile ilgili bilgiler aktarıldı. Son olarak İl MüdürüCenk Şölen genel bir değerlendirme yaparak, çok yararlı bir inceleme gezisi olduğunu ifade etmiş, bu tür organizasyonların her ay 1 ilçede devam edeceğini belirtti.

Bu haber 577 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...