Isparta’da işsizlik 3 yılda yarı yarıya azaldı

10 Haziran 2013 19:14

İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, 2010 yılında Isparta’da işsizlik oranın yaklaşık yüzde 12-13 seviyelerinde olduğunu bu oranı 2013 itibariyle yüzde 7’ye çektiklerini belirtti. Bu anlamda Isparta 2012 performans değerlendirmelerinde 81 il arasında 16. olarak büyük bir başarıya imza attı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Isparta’ya ‘teşekkür belgesi’ verdi.

İŞKUR İl Müdürlüğü büyük bir başarıya imza attı. Bölgemizdeki Denizli, Afyon, Burdur, Antalya gibi şehirleri geride bırakarak 2012 performans değerlendirmelerinde 81 İl içinde 16. olmayı başaran Isparta, işsizliğin Türkiye ortalamasının altında olan İller arasına girdi. İl Müdürü Hüseyin ergin, hedeflerinin ilk 10 girmek ve işsizliği yüzde 5’in altına çekmek olduğunu belirtti. Bu anlamda Isparta’ya yatırım yapan büyük firmaların büyük rol oynayacağını ifade eden Ergin, “Basından takip ettiğimiz kadarıyla dünya devi bir firma Isparta’ya geliyor. Bunun yanında demirle ilgili bir firma daha Isparta’ya gelecekmiş. Bir diğer önemli olan da çağrı merkezinin Isparta’ya kurulmasının planlandığını duyduk. Hatta özel bir firma da Isparta’ya çağrı merkezi kurmak istiyor. Bu gibi yatırımlar ilimizdeki işsizliği daha da azaltacaktır” dedi.

326 AÇIK İŞ İLANI VAR

Bu arada Isparta’da 75 meslekte 326 açık iş ilanı bulunduğunu ifade eden Ergin, “Personelimiz işverenlerle iyi diyalog içerisinde. Isparta’da en çok işçi arayan meslekler; vasıfsız beden işçisi, şoför, aşçı, garson ve kasiyer” dedi.

Bu haber 720 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...