Yaklaşık Bir Kilometrelik Türk Bayrağıyla yürüyüş yapıldı

10 Haziran 2013 18:47

Sanatçıların konser iptali nedeniyle yapılıp yapılmayacağı bir türlü kararlaştırılamayan 13. Gül Festivali dün kortej yürüyüşle başladı. Festival’in başlangıcı sönük geçerken yürüyüşte açılan yaklaşık 1000 m’lik Türk Bayrağı görenleri hayrete düşürdü.

Isparta dün en hareketli olduğu günlerden birini yaşadı. 13. Gül Festivali, Süleyman Demirel Üniversitesi’nin mezuniyet töreni ve askeriyenin yemin töreninin aynı güne denk gelmesi merkez nüfusunu bir anda iki katına çıkardı. Cadde ve sokaklarda yürüyen insanlar neredeyse hareket edemez hale gelirken zaten trafik sorunu olan merkezde ise yollar kilitlendi.

FESTİVAL YÜRÜYÜŞLE BAŞLADI

13. Gül Festivali Belediye önünden Hükümet Meydanına kadar olan alanda yürüyüşle başladı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başı çektiği yürüyüşte yaklaşık 1000 m’lik Türk Bayrağının açılması herkesi şaşırttı. Bayrağı tutmak için çevredeki vatandaşlara rica edildi. 1000 m’lik bayrağı yüzlerce kişi taşırken Ispartalıların festival açılışına ilgisi sönük oldu.

SDÜ MEZUNİYET TÖRENİ İLE ASKERİYENİN

YEMİN TÖRENİ DE CANLANDIRAMADI

13. Gül Festivali eski festivallere oranla sönük başladı. Cadde ve sokaklarda insan kalabalığının hat safhaya çıktığı Merkezde festivale katılımın az olması dikkatlerden kaçmadı.

KAYMAKKAPI MEYDANINDA DÜZEN KURULDU

Bu arada festival programlarının yapılması için Kaymakkapı Meydanı’nda düzen kuruldu. Bu nedenle Isparta merkezdeki ana arterler trafiğe kapatıldı. İl dışından çocuklarının mezuniyet töreni ile yemin törenine katılmak isteyen vatandaşlar oldukça zor anlar yaşadı. Araçlarını şehir merkezinden uzak yerlere park etmek zorunda kalan vatandaşlar tören saatinden önce park ve bahçelere akın etti.

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Merkez nüfusunun neredeyse iki katına çıktığı Cuma günü esnafın yüzü güldü. İl dışından gelen vatandaşların yeme, içme ve barınma ihtiyaçlarını karşıladığı ilimize dün ekonomik anlamda ciddi girdi sağlandı.

FESTİVALDE 4 YILLIK İCRAATLARINDAN BAHSETTİ

Festivalin açış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gül Festivalinin Isparta’nın tanıtımı açısından önemine değindi. 81 vilayet içerisinde en değerli ürün olan güle Isparta’nın sahip olduğunu ifade eden Başkan Günaydın, halka 4 yıllık icraatlarından bahsetti. 2009 yılında belediyeyi büyük bir borçla devraldıklarını bildiren Günaydın, makam aracı olarak bir velespitin(bisiklet) bile olmadığını söyledi. Günaydın, “          Belediyeyi aldıktan sonra aylarca ciddi borç ve icralarla uğraştık. 2,5 yıl sonra kafamızı su üstüne çıkardık. Boğulmaktan kurtulduk. Belediyeye ait hiçbir araç, gereç yoktu. Kiralanan araçlarının hepsini gönderdik. Öz imkânlarımızla araçlarımızı alalım dedik. Toplamda 127 araç aldık. Bu araçlarımız fiili çalışmaya başladık. İlimizdeki tüm altyapı çalışmalarını kendi araçlarımızla yapmaya başladık. Arkasından saatte 200 ton üreten asfalt fabrikası kurduk. Geçen yılda şehir merkezinde80 kmdayanıklı asfalt yaptık. Toplamda205 kmasfalt yapmayı planladık. Kış mevsimi girmeden bitirmek istiyoruz” dedi.

HAVA TEMİZDİ, GİTİM, GELDİM KİRLENMİŞ

Öte yandan Başkan Günaydın, daha önceki belediye başkanlığı döneminde Isparta’da hava kirliliği sorununun yaşanmadığını ifade ederek, “Gittim, geldim hava kirlenmiş” dedi. Hava kirliliğini önlemek için kömür analiz laboratuvarı kurduklarını kaydeden Günaydın, “Türkiye’nin her yerinden laboratuvarımıza deneyler için kömür geliyor. Bu da çevrecilik bakımından tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışma. Isparta’nın havasını da bu şekilde temizledik” diye konuştu.

FABRİKA KURMAYI ASLİ GÖREV HALİNE GETİRDİK

Başkan Yusuf Ziya Günaydın, konuşmasına şöyle devam etti: “11 yıldır Isparta’dan hiçbir sanayi kuruluşu ilimizde kurulmadı. Olan fabrikalarda kapatıldı. Bu konuda Isparta’mız işsizliğe sürüklendi. Fabrika kurmak belediyenin asli görevi değil. Ama bu görevi asli görev haline getirdik. 2,5 yıl sonra boynumuzu su yüzüne çıkardıktan sonra satılan ISBAŞ fabrikasını geri aldık. Ponza madenleri satılmıştı. Onları da geri aldık. Şimdi Türkiye’nin her yerine briket satıyoruz. Aynı zamanda Ortadoğu’nun en büyük BİMS Fabrikasını kurduk.”

Konuşmanın ardan akşam Mustafa Yıldızdoğan konseri ile devam edecek olan festival programı için hazırlıklara devam edildi.

İŞTE 13. GÜL FESTİVALİ PROGRAMI

8 HAZİRAN 2013 CUMARTESİ

Saat: 11.00 Gül Bahçesi Gezisi (Yakaören Köyü)

Saat: 13.30 Gülcü İsmail Efendi Kabrini Ziyaret (Gülcü Mahallesi Meydanlığı)

Saat: 19.00 Bahadır Aydoğan Konseri (Kaymakkapı Meydanı)

Saat:20.30 Hakan Doğanay Konseri (Kaymakkapı Meydanı)

Saat: 21.00 Fener Alayı (Kaymakkapı Meydanı)

Saat: 22.00 Ahmet Şafak Konseri (Kaymakkapı Meydanı)

9 HAZİRAN 2013 PAZAR

Saat 16.00 Şiir Dinletisi (Kaymakkapı Meydanı)

Saat: 17.00 Bale Gösterisi (Cumhuriyet Caddesi)

Saat: 18.00 Derya Çakır Konseri (Kaymakkapı Meydanı)

Saat: 19.00 Isparta Gönül Dostları Musiki Derneği Türk Halk Müziği Konseri (Kaymakkapı Meydanı)

Saat: 20.30 Arif Nazım Konseri (Kaymakkapı Meydanı)

Saat: 22.00 Sinan Özen Konseri (Kaymakkapı Meydanı) 

ESNAFIN YÜZÜ GÜLDÜ

Isparta dün tarihi bir kalabalığa ev sahipliği yaptı. SDÜ Mezuniyet Töreni, Gül Festivali ve yemin töreni dolayısıyla Isparta sokakları yoğun bir hareketlilik yaşadı. Edinilen bilgilere göre merkez nüfusu dün iki katına çıktı.

TRAFİK KİLİTLENDİ

Öte yandan etkinlikler nedeniyle Kaymakkapı Meydanı'ndan Hastane Caddesine giden yol ve stantların kurulduğu Cumhuriyet Caddesi de trafiğe kapatıldı. Kapatılan yollar araç trafiğini kilitledi. Bu arada uzun süredir işlerinin durgun olduğunu kaydeden Isparta esnafının da etkinlikler nedeniyle yüzü güldü. Gül Festivali pazar gününe kadar devam edecek.

 

Bu haber 702 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...