Yalvaç Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını yaptı

7 Haziran 2013 16:33

Yalvaç Belediyesi meclisi Haziran ayı olağan toplantısını 05 Haziran Çarşamba akşamı yaptı.  Belediye Başkanı Tekin Bayram başkanlığında, yedi gündem maddesinin görüşüldüğü toplantı saat 21:00’de Meclis Salonunda tüm meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Çoğunluğun olduğu tespitinin ardından oturumu açan Başkan Tekin Bayram, 6 maddeden oluşan gündeme bir madde daha eklenmesini oya sundu. Gençlik ve Spor Bakanlığı İl Müdürlüğü tarafından Yalvaç İlçe Stadının yanına yapılacak bina ile ilgili imar düzenlemesi içeren maddenin gündeme alınması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin hemen başında bir önceki meclis toplantısında alınan kararlar okunarak üyelerin onayına sunuldu. Kararların oy birliği ile kabulünün ardından oturumun ilk maddesine geçildi. İlk maddede yer alan Daimi Encümen üyesi seçimi için üyeler İbrahim Şen, Hayri Yüncü ve Osman Köse tasnif heyeti üyesi olarak seçildi. Komisyon üyelikleri için önerilen Mustafa Demirden, Mevlüt Aşık, Serkan Öztürk ve İbrahim Şen için kapalı zarf usulü oylama yapıldı. Oylama sonucu İbrahim Şen 9, Mevlüt Aşık 8, Serkan Öztürk 8 ve Mustafa Demirden 7 oy aldı. İbrahim Şen’in ilk turda seçilmesinin ardından eşit oy alan Serkan Öztürk ve Mevlüt Aşık arasında ikinci oylama yapıldı. Bu oylama sonucu da eşitliğin bozulmaması üzerine iki üye arasında mevzuat gereği kura çekildi. Kura sonucu Serkan Öztürk, İbrahim Şen ile birlikte Denetim Komisyonu üyesi seçildi.

Gündemin ikinci ve üçüncü maddelerinde ise BAKA’ya sunulacak “Yalvaç Kent Bilgi sistemi Projesinin oluşturulması” ve “bölgenin potansiyellerinin ortaya çıkarılmasına yönelik araştırma, istatistik, veri, analiz ve raporlama çalışmaları” üzerine proje hazırlanması konuları görüşüldü. Konu hakkında bilgi veren Başkan Bayram, “Geleneksel Yalvaç Yemekleri Evi” ve  “Hacı Eyüp Evi Pansiyonu” iç tefrişi için sundukları projeye BAKA’dan 275 bin TL alınacağını, şimdi görüşülecek projeleri de hazırlayıp yine destek alacaklarını çünkü bu konuda artık uzmanlaştıklarını ifade etti. Projelerin BAKA’ya sunulması oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin diğer maddelerinde yer alan “Hububat pazarı alanının kamulaştırılması” ve “Stadyuma yapılacak bina için plan değişikliği” birer üyenin çekimser oyuna karşın oy çokluğu ile; İmar planında belirlenen yeni terminal alanı içerisine Akaryakıt + LPG istasyonu, itfaiye ve Kademe binalarının yapılması için imar planı tadilatı yaptırılması konusu da oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddelerinin tamamlanmasının ardından üyelerin sorularını cevaplayan Başkan Tekin Bayram, bir soru üzerine son zamanlarda içme suyu şebekesinde oluşan patlak nedeniyle sıklaşan su kesintilerinin kendileri dışında geliştiğini, TEDAŞ’ın elektrik hatlarını yer altına alınması çalışmalarını yürüten müteahit firmanın ve tabakhanede kanalizasyon hattı döşenmesi çalışmalarını yürüten diğer bir müteahit firmanın arka arkaya ana boruyu patlatmaları sonucu kesintilerin meydana geldiği bilgisini verdi. Oturum, bir sonraki meclis toplantısının 03 Temmuz 2013 Çarşamba günü yapılmasının kararlaştırılmasının ardından sona erdi.

Bu haber 700 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...