‘Engelleri tarımla aş’

7 Haziran 2013 16:30

Yalvaç İlçesi Yağcılar köyünde yaşayan 33 yaşındaki İsa Kazgancı adında engelli bir çiftçi kendi imkanları ile ilk defa Caramba Mix yem bitkisi yetiştirdi.  

Annesi Reşide Kazgancı ile birlikte yaşayan genç çiftçi, dedesine ait evlerinin yakınındaki bahçenin yaklaşık600 m2sinde Caramba Mix yem bitkisinin ekimini yaparak, hem köy hem de bölge hayvancılığının gelişimi için örnek teşkil edebilecek bir girişime imza attı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Taner Gökdoğan, “İl Müdürlüğümüz ve Yalvaç İlçe Müdürlüğümüzce, çiftçimiz ziyaret edilerek, kendilerine her türlü desteği vereceğimizi söylememiz üzerine, Annesi ve çiftçimiz İsa, mutlu olduklarını dile getirmişlerdir. Evlerinde mevcut olan hayvanlarına imkânlarının kısıtlı olması nedeniyle sanayi tipi yem vermekte zorluk çektiklerini, hayvanın süt veriminde ki artışı ve maliyetinin oldukça düşük olacağı inancıyla Caramba Mix yem bitkisini büyük bir heves ve heyecanla yetiştirmeye başladıklarını belirtmişlerdir.

Engelli çiftçimiz, annesi Reşide KAZGANCI ile birlikte dedelerine ait evde yalnız yaşamaktadır. İsa’nın evli 2 kız kardeşi ve 17 yaşında lisede okuyan bir de erkek kardeşi bulunmaktadır. Yıllar önce babasını kaybeden İsa annesi ile birlikte tüm zorluklara rağmen engel tanımayarak, tüm insanlığa ve çiftçilerimize örnek olacak şekilde  hayat mücadelesine devam etmektedir.

Biz de İl Müdürlüğü olarak, engelli çiftçimizi örnek çalışmasından dolayı tebrik ediyor, her zaman yanında olduğumuzu belirtmek istiyoruz” dedi.

 

 

 

Bu haber 614 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...