Isparta güvenlikte sınıfta kaldı, sağlıkta ise 1 numara

5 Haziran 2013 19:09

Türkiye’nin tanınmış internet sitelerinden biri olan www.haber7.com’un Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek şehirleri başlığında yaptığı araştırmaya göre Isparta genel kategoride 3. sırada yer aldı. 6 farklı kategoride değerlendirilen Isparta sağlıkta Türkiye birincisi olurken en geri kaldığı yönü ise güvenlik oldu.

www.haber7.com’un Türkiye’nin Yaşam Kalitesi En Yüksek Şehirleri başlığında yaptığı araştırmaya göre Isparta 3. oldu. Yapılan değerlendirmede şehirler birçok kategoride kendine yer buldu. Türkiye’nin yaşam kalitesi en yüksek şehri sıralamasında ise ilk iki sırayı Ankara ve Eskişehir aldı. Isparta sağlık kategorisinde Türkiye’de lider konumda iken en geri gösterildiği konum ise güvenlik oldu.

GÜVEN ŞEHRİ DENİLEN ISPARTA 68. SIRADA YER ALDI!

Öte yandan Isparta kategorilere göre; Ekonomi: 20, Eğitim: 3, Sağlık: 1, Güvenlik: 68, Kent hayatı: 23 ve Kültür sanat: 9 olarak göze çarptı. En dikkat çekici husus ise huzur ve güven şehri denilen Isparta’nın bu alandaki değerlendirmede 68. sırada yer alması.

KOMŞU BURDUR 15. SIRADA YER ALDI

Diğer taraftan komşu ilimiz Burdur ise genel değerlendirmede 15. oldu. Burdur’da en dikkat çekici husus ise ekonomi değerlendirmesinde 7. sırada olması. Isparta’nın arka bahçesi olarak nitelendirilen Burdur’un bu konuda Isparta’yı geçmesi dikkatlerden kaçmadı. Bu arada Burdur; Ekonomi: 7, Eğitim: 8, Sağlık: 26, Güvenlik: 64, Kent hayatı: 11 ve Kültür sanat: 27 olarak değerlendirildi.

Bu haber 788 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...