“Hem muhalefete hem de iktidara yol gösteriyorum; Proje koyun”

5 Haziran 2013 19:07

18. Dönem Isparta, 19. Dönem Bursa, 20. ve 21. Dönem Antalya milletvekilliği ile Turizm Bakanlığı yapan İbrahim Gürdal, ilimiz siyasetine yol gösterdi. “Ağlamayan çocuğa meme vermezler” tabirini hatırlatan Gürdal, “Muhalefettekiler yapılamayacak bile olsa koy bir proje de görelim. ‘Yapamadı!’ deyin. İktidardakiler ise ne olur kısa vadede yapabileceğinizi söyleyin. Attığınız temelin bir gün açılışını yapın!” dedi.

Siyasette olduğu günlerde adından sıkça söz ettiren ve Isparta’nın siyasete kazandırdığı bir isim olan eski Turizm Bakanı İbrahim Gürdal, Isparta’nın iyi temsil edilmediğini ileri sürdü. Sivil toplum kuruluşlarının proje üretmeleri bunu ortaya koymaları tavsiyesinde bulunan Gürdal, “Ağlamayan çocuğa meme vermezler. Tabirdir bu. Isparta iyi temsil edilmeli bir kere. Temsilciler kendisi o meşguliyetlerin içinde bugünün şartlarında ‘Neler gereklidiri?’ koyamayabilirler. Öncelikleri itibariyle şehri idare eden STK’ların projeleri iyi koymaları lazım, ağız birliği yapmaları lazım. Elbet kısa, orta, uzun projeler vardır. Onları değerlendirip yukarıdaki kişilerden istemeleri lazım.

ATTIĞINIZ TEMELİN BİR GÜN AÇILIŞINI YAPIN!

Siyaset yapanlar muhalefetteyse yapılamayacağı isterler yapamıyorlar derler. İktidarsa ise kısa vadeli olanları alırlar yaparlar. Bu bir yol göstermedir. Hem muhalefete hem de iktidara yol gösteriyorum; Proje koyun. Muhalefettekiler yapılamayacak bile olsa koy bir proje de görelim. ‘Yapamadı!’ deyin. İktidardakiler ise ne olur kısa vadede yapabileceğinizi söyleyin. Attığınız temelin bir gün açılışını yapın. Isparta çok muhlis bir yerdir. Herkesin muhasebecisi Ispartalıdır. Muhasebesi teslim edilen insanlarız biz” dedi.

SAYIN DEMİREL YUHALANACAK BİR İNSAN DEĞİLDİR

Öte yandan Isparta tarihinde üzüldüğü bazı noktalar olduğunu da ifade eden Gürdal, “Sayın Demirel’e bu meydanda Başbakan Erdoğan’ın “yuh” çektirmesi beni fevkalade üzmüştür. Sayın Demirel yuhalanacak bir insan değildir. Isparta tarihi itibariyle 6. Sadrazam ve Başbakanı Demirel’dir. 7 kere Başbakan olmuş ve 7 sene Cumhurbaşkanlığı yapmıştır. Bu insanın yaptığı hizmetleri Isparta’dan çıkarırsanız Isparta çırılçıplak kalır” şeklinde konuştu.

 

Bu haber 1170 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...