“Çok şükür aksaklık olmadan bu günleri geçiriyoruz”

5 Haziran 2013 19:01

Vali Memduh Oğuz, Isparta’da geçtiğimiz hafta sonu yaşanan Taksim Gezi Parkı eylemleriyle ilgili kimsenin gözaltına alınmadığını belirtirken, protesto gösterilerinde kimsenin de mağdur olmadığını belirtti. Gerek göstericilerin gerekse emniyetin sağduyuyla hareket ettiğini kaydeden Vali Oğuz, gösterilere katılanların yarısına yakınının başka illerden geldiğini ileri sürdü.

Vali Memduh Oğuz, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili Isparta’da düzenlenen eylemleri değerlendirdi. Burada iki konunun kendileri açısından son derece önemli olduğunu belirten Vali Oğuz, “Biri anayasal hakların hürriyetlerin tam olarak kullanılması, ikincisi de vatandaşın can ve mal emniyetinin tam sağlanması. Isparta’da çok şükür bir aksaklık olmadan bu günleri geçiriyoruz. Meseleye iki açıdan baktık; Birincisi bir hareket sırasında orada bulananların emniyeti önemliydi. Çünkü art niyetli olan kişilerin burada bir zarar meydana getirmesi söz konusu olabilirdi veya toplantılar, yürüyüşler başkalarına zarar verecek boyutlara gelebilirdi. Şu anda Isparta’da bu olaylar dolayısıyla gözaltında bulunan hiç kimse yok. Mağdur olan kimse de yok. Kontrolsüz bazı davranışlar oldu. Vatandaşın da tepkileri olabilirdi. Emniyet teşkilatımız ağırlıklı olarak ikna edici çalışmalar yapmaya özen gösterdi. Ben de başlangıçtan itibaren böyle davrandım ve böyle talimat verdim” dedi.

İLİM ŞEHRİNE AĞIR BAŞLILIK YARAŞIR

Öte yandan Isparta’nın Türkiye’nin ilim başkenti olduğunu ifade eden Vali Oğuz, “ Elbette buraya ağır başlılık, vefa, ciddi tutumlar yaraşır. Bunu anlatmaya çalıştık. Isparta öğrenci şehri SDÜ’nün 60 bin öğrencisi var. Isparta’da Milli Eğitim teşkilatında 80 bin öğrenci 5 bin öğretmen var. 2 bin öğrenci grubunun ağırlıklı gösteri yaptığını görüyoruz. Hiçbir grubu küçük görüyor değiliz. Onların da düşüncelerini söylemeye elbette imkân sağlandı. Emniyet teşkilatımız mümkün olduğu kadar sabırlı davrandı. Tahammülünü zorlayan durumlarda bile müdahale etmedi. Isparta ‘da sahip olduğumuz huzuru, bütün kişilerin ama özellikle de kamu görevlilerin yüksek performansına bağlıyorum. Bu vesileyle anlayış gösteren Isparta halkına, yürüyüşlerde arkadaşlarımızla diyalogla meseleyi halleden öncülere ve de sabırla görev yapan emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

EYLEM SÜRECİNİ KENDİMİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE GEÇİRDİK

Isparta’daki gösterilere çevre illerden çok katılım olduğunu katılanların yarısına yakınının Antalya, Burdur, Afyonkarahisar gibi başka illerden olduğunu söyleyen Vali Oğuz, “ Ama Isparta her zamanki örnek davranışı gösterdi. Gösteri yapanlar da Ispartalı olduklarını gösterdiler. Isparta halkı da son derece ağır başlılıkla davrandı. İlim şehrine yakışan bir süreç geçirdik. Bundan memnuniyet duydum” diye konuştu

 

Bu haber 573 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...