Altınbaşaklı Öğrenciler, Almanya Vizesi için A1 Sertifikası almayı başardı

5 Haziran 2013 18:45

Isparta Özel Altınbaşak  Eğitim Kurumlarından  14 öğrenci, Goethe-Zertifikat A1:Fitin Deutsch sınavını başarıyla geçerek, Almanya vizesi için gerekli olan Goethe-Zertifikat A1sertifikasını aldı.

Öğrencilere sertifikalarını, Özel Altınbaşak  Anadolu Lisesi    Almanca Zümre Başkanı Altan ALPSÜMER  törenle verdi. Almanca'nın, Avrupa Birliği'nin resmî ve en çok konuşulan dillerden birisi olduğunu belirten Altan ALPSÜMER” Almancanın  özellikle; Almanya, Avusturya, Lihtenştayn, Lüksemburg, İsviçre'nin büyük bölümü, İtalya'nın Güney Tirol bölümü, Belçika'nın doğu kantonları, Polonya ve Romanya'nın kimi bölgeleriyle Fransa'nın Alsas-Loren bölgesinde konuşulduğunu söyledi.

 Ayrıca Kuzey Amerika'da (özellikle ABD), Latin Amerika'da Arjantin ve Brezilya'nın kimi bölgelerinde Almanca konuşulmaktadır. Bizim amacımız, Almanca'yı üniversite öncesi A1 ve A2 düzeyinde öğretmek. Goethe Enstitüsünün verdiği A1 sertifikası   127 ülkede geçerlidir. 

İki yıldır Almanca dersi, 9. sınıftan 12. sınıfa kadar müfredatta yer alıyor. Bu da bizi böyle bir çalışmaya sevk etti. Hafta içi ve hafta sonu yaptığımız kurslarla öğrencilerimiz, tüm dünyada geçerli olan ve YÖK'ün de tanıdığı Goethe-Zertifikat A1 sertifikasını aldı.  Öğrenciler, şimdiden ikinci basamak Almanca (A2) sertifikası için çalışmalarına başladılar. Önümüzdeki yıl daha fazla öğrencinin sertifika almasını sağlamak istiyoruz." dedi.   

2007 yılında yürürlüğe giren kanuna göre Almanya'ya gidecek olanlardan, Goethe Enstitüsü tarafından verilen A1 sertifikası isteniyor. Goethe-Institut'un sınavları, dünya genelinde yüksek bir tanınma derecesine sahip olup bunlarla bağlantılı sertifikalar, birçok ülkedeki işverenler ve eğitim kurumları tarafından Almanca bilgisinin yeterliliğini gösteren belge olarak kabul ediliyor.

A1 sertifikası alan öğrencilere Almanya’ya vizesiz gidebilme ve Almanya’da eğitim öğretim hakkı da verilebilmektedir.

 

Bu haber 784 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...