Özel Şifa Hastanesi yeni doğan ünitesini tescilledi

4 Haziran 2013 18:35

Özel Şifa Hastanesi Başhekimi Dr. Kumru Aydın, 16 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım servisinin 3A olarak tescillendiğini belirterek, hasta kabulüne başladıklarını bildirdi. Öte yandan erişkin yoğun bakım olarak da 14 yatakla hizmet verdiklerini ifade eden Dr. Aydın, “Bu hizmetleri Isparta halkına sunduğumuz için haklı bir gurur yaşıyoruz” dedi.

Özel Şifa Hastanesi Başhekimi Dr. Kumru Aydın, Çocuk Hastalıkları Uzmanı Nilüfer Öğün ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Sevgi Akdeniz, hastane bünyesinde faaliyet gösteren Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesiyle ilgili yeni bir gelişmeyi aktardı. Dr. Aydın, Mayıs ayı itibariyle 4 yataklı ve birinci basamakta yer alan yeni doğan yoğun bakım ünitesinin 16 yataklı ve 3A olarak tescillendiğini duyurdu. Bu alanda hasta kabulüne başladıklarını açıklayan Dr. Aydın,  “2012 yılı hedeflerimiz içinde erişkin yoğun bakımı ile ilgili 3. basamakta yer almak ve yatak kapasitemizi 9’dan 14’e çıkarma vardı. Bu hedefe ulaştığımızı daha önce kamuoyuyla paylaşmıştık. Şuanda 3. basamak yoğun bakım olarak 14 yatak üzerinden erişkin hizmet vermekteyiz. Gerçekten başarılı bir çizgi yakaladık ve bu memnuniyetlerle bize geri dönüyor. Bu konuda yaptığımız katkıdan ve Isparta’ya bu anlamdaki ihtiyaçlarına destek olan bir kurum olmaktan, dış sevkleri önlemiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2013 yılı hedeflerimiz için de ise yeni doğan yoğun bakım ve koroner yoğun bakım ile hedef koymuştuk. Geçtiğimiz ay itibariyle 7 yataklı koroner yoğun bakım servisimiz 2. basamak olarak, 16 kuvözlü yeni doğan yoğun bakım servisimiz ise 3A olarak tescillenmiş durumdadır.” dedi.

ZEVKLİ AMA RİSKLİ BİR İŞ

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Nilüfer Öğün ise, yeni doğan ünitesinin bir ekip işi olduğunun belirterek, yeni doğan alanının çocuk hastalıkları bünyesinde apayrı bir yeri olduğunu söyledi. Öğün, “Bizim yaptığımız işler içinde belki en zevklisi ama aynı zamanda ende risklisidir. Bu anlamda Isparta’da bizim hastanemizde de donanımlı hizmet veriyor olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yeni doğan bir ekip işidir. Bu konuda hastanemiz alet, edevat açısından bizleri çok desteklemiştir. Ancak bizimde ekip olarak bu konuda hizmet vermeye gayret edeceği” diye konuştu.

SEVKTE SIKINTILAR YAŞANIYORDU

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Sevgi Akdeniz de, tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da yeni doğan ünitesine ihtiyaç olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir bebek doğduğunda nereye sevk edelim diye sıkıntılar yaşanıyor. Her yer dolu olduğu için bu gibi sıkıntılarla karşı karşıya kalıyorduk. O yüzden çok önemli bir ünitenin açılmasından, böyle bir açığı kapatmaya çalıştığımızdan dolayı mutluluk duyuyoruz. Elimizden geldiğince bütün sevkleri kabul etmeye ailelere yardımcı olmaya çalışacağız.”

 

 

Bu haber 2038 kez okunmuştur.
  Yükleniyor...